Mali'de Uzlaşma Forumu

Mali'de Uzlaşma Forumu

Ülkede hafta sonu düzenlenmesi planlanan Uzlaşma Forumu, taraflar arasında çıkan anlaşmazlıklardan dolayı yapılamadı

KIDAL (AA) - Mali'de hükümet ile ayrılıkçı gruplar arasında düzenlenmesi planlanan Uzlaşma Forumu'nun, katılımcıların anlaşamaması nedeniyle ertelendiği bildirildi.

Hükümet yetkilileri, Tuareg ve Müttefikleri Öz Savunma Grubu (GATIA) ile ayrılıkçı Azavad Hareketleri Koordinasyonu'nun (CMA) katılımıyla 27-30 Mart'ta Kidal kentinde gerçekleştirilmesi öngörülen Uzlaşma Forumu'nun yapılamadığını açıkladı.

Forumun, taraflarla uzlaşma sağlanması halinde bugün toplanabileceği kaydedildi. Ayrıca CMA temsilcileri, hükümetin, forumun güvenliği için Kidal'e asker konuşlandırmak istediğini ancak bu talebi geri çevirdiklerini ve tüm taraflar katılmadıkça forumun yapılamayacağını duyurdu.

Adının açıklanmasını istemeyen hükümetten bir yetkili ise CMA'nın anlaşma şartlarını kabul etmediği sürece söz konusu foruma katılmayacaklarını, hükümetin kontrolünü sağlayamadığı bir bölgeye gitmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Öte yandan CMA önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, hükümet yetkilileri ile GATIA grubunun erteleme isteğinde bulunduğunu fakat geç kalındığı için talebi kabul etmediklerini ve forumun öngörülen tarihlerde düzenleneceğini bildirmişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :