Mali'de saldırı

Mali'de saldırı

Ülkenin kuzeyinde silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi

BAMAKO (AA) - Mali'de ayrılıkçı Azavad Hareketleri Koordinasyonu'na (CMA) yönelik saldırıda 3 kişi öldü.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yerel yetkili, ülkenin kuzeyinde Ber bölgesindeki ayrılıkçı grup CMA'nın iki farklı binasına silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

Saldırganların söz konusu binalardan çok sayıda silah kaçırdığını bildiren yetkili, sorumluların tespiti için soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Ülkenin bu bölgesi, CMA ile Ensaruddin silahlı grubu arasında sık sık çatışmalara sahne oluyor.

Silahlı grupların kontrolündeki önemli bir bölgede yer alan ve yaklaşık 20 bin kişilik nüfusa sahip Ber ile Sahel ve Sahra bölgesi, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapanların güzergahında bulunuyor.

Batı Afrika ülkelerinden Mali'de şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla hükümet ile ülkenin kuzeyinde özerklik isteyen silahlı gruplar arasında Cezayir'de, geçen yıl imzalanan barış anlaşmasına rağmen ülkedeki etnik çatışmalar devam ediyor.

Peul etnik grubuna bağlı silahlı kişilerin önceki gün, Moritanya sınırına yakın Nampala bölgesindeki askeri üsse saldırdığı, saldırıda 17 kişinin yaşamını yitirdiği, 35 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Saldırının ardından Devlet Başkanı Bubacar Keita, ülkede 10 gün süreyle olağanüstü hal kararı aldıklarını, ölenler anısına da tüm ülkede 3 gün milli yas tutulacağını kaydetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :