Mali'de saldırı

Mali'de saldırı

Ülkenin kuzeyinde düzenlenen saldırıda 3 asker öldü

BAMAKO (AA) - Mali'de silahlı kişilerin askeri konvoya saldırdığı, olayda 3 Mali askerinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ordu kaynakları, ülkenin kuzeyindeki Timbuktu bölgesinde meydana gelen saldırıda 3 Malili askerin öldüğünü, 3'ü ağır 6 askerin yaralandığını belirtti. Olayda 2 askeri aracı alarak kaçan saldırganların kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan saldırının, BM Güvenlik Konseyi'nin, ülkedeki BM İstikrar Misyonu'nun (MINUSMA) görev süresini 30 Haziran 2017'ye kadar uzatma kararı aldığı gün düzenlenmesi ise dikkat çekti. Konsey ayrıca, misyonun gücünü arttırmak amacıyla MINUSMA bünyesinde 2 binden fazla asker daha görevlendireceğini duyurdu.

Mali'de barışı sağlamak ve 2012'de başlayan şiddet olaylarına son vermek amacıyla ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplar ile hükümet arasında geçen yıl haziran ayında barış anlaşması imzalanmıştı ancak bu anlaşmaya rağmen, ülkenin farklı bölgelerinde şiddet olayları devam ediyor.

Malili güvenlik güçleri ve mavi bereli askerlere yönelik saldırılar son zamanlarda özellikle silahlı grupların etkin olduğu ülkenin kuzeyinde arttı. MINUSMA'nın ülkeye konuşlandığı 2013'ten bu yana saldırılarda 90 mavi bereli asker hayatını kaybetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :