Mali'de MINUSMA'ya yönelik saldırılar

Mali'de MINUSMA'ya yönelik saldırılar

BM İstikrar Misyonu'na bağlı askerlerin konakladığı otele baskın düzenleyen silahlı kişiler etkisiz hale getirildi- İlk belirlemelere göre, 1 Malili asker ile 4 saldırgan öldürüldü

TIMBUKTU (AA) - Mali'de mavi bereli askerlerin konakladığı Palmeraie Otel'e düzenlenen baskın sona erdi.

Güvenlik yetkilileri, Timbuktu kentinde BM İstikrar Misyonu'na (MINUSMA) bağlı 10'a yakın Nijeryalı askerin konakladığı Palmeraie Otel'e baskın düzenleyen silahlı kişilerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Silahlı kişilerin BM üssüne düzenlediği saldırıda ve otele yaptığı baskında ilk belirlemelere göre 1 Malili asker ile 4 saldırganın öldüğünü belirten yetkililer, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kent sakinleri, BM askerlerinin görev yaptığı kentin Kaibara kontrol noktasında sabah saatlerinde bir patlama duyulduğunu, patlamanın bombalı araçla yapıldığını öne sürmüştü. Patlamadan birkaç dakika sonra da silahlı kişilerce BM üssüne saldırı düzenlenmiş ve mavi bereli askerler ile saldırganlar arasında çatışma çıkmıştı.

Yetkililer, daha sonra 20 saldırgandan 7'sinin Palmeraie Otel'e baskın düzenlediğini kaydetmişti.

BM, saldırılara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplar ile hükümet arasında Haziran 2015'te imzalanan barış anlaşmasına rağmen Mali, şiddet olaylarına sahne oluyor.

Mali'de silahlı kişiler daha önce de bir oteli hedef almıştı. Silahlı bir grup, 20 Kasım'da Bamako'daki Radisson Otel'e baskın düzenlemiş, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehine krizinde 14'ü yabancı uyruklu, 22 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı, El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü ile Macina Kurtuluş Cephesi üstlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :