Malgaş çocuklara sünnet yardımı

Malgaş çocuklara sünnet yardımı

Diversity Farklılık Derneğince Antananarivo'da bin 500 çocuk sünnet ettirilecek

İSTANBUL (AA) - Diversity Farklılık Derneğince, Madagaskar’ın başkenti Antananarivo’da bin 500 çocuğun sünnet ettirileceği belirtildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, derneğin 2017 sağlık projelerinde yer alan sünnet organizasyonlarından ikincisinin, Antananarivo’da başladığı aktarıldı.

Türkiye'den Hisar Intercontinental Hospital ve Sur Hastanesi'nin desteğiyle gönüllü doktor ve sağlıkçılar ile derneğin Antananarivo'daki temsilcilerinin beraber düzenlediği organizasyonda, 19 Mayıs'a kadar bin 500 çocuğun sünnet ettirilmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen derneğin Madagaskar Temsilcisi Süleyman Aydın, hijyenik şartlarda sünnetin önemli olduğunu belirterek, "Daha ilk günden 400’ün üzerinde sünnetin yapılması ve yüzlercesinin de sırada beklemesi ihtiyacın boyutunu gösteriyor. Çocukları köylerinden alarak araçlarla sünnet programının yapıldığı yere ulaştırıyoruz. Aynı zamanda ailelerine yemek ikramı yaparken çocuklara da sünnet elbisesi hediye ediyoruz. Hayırseverlerin desteğiyle düzenlenen organizasyonumuz Madagaskar tarihinde bugüne kadar yapılan en büyük sünnet organizasyonlarından biri oldu."

Madagaskar Meclis Başkanı Jean Max Raktomamonjy de organizasyonun, Madagaskar ve Türkiye arasında son dönemde yeni bir ivme kazanan ilişkileri pekiştirdiğini kaydetti.

Antananarivo Belediye Başkanı Rado Razafındratsımba da Türkiye’den Malgaş çocukların sünneti için gelen doktorların uzattığı kardeşlik elini unutmayacaklarını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler