Malatya depreminde son durum! İlk belirlemelere göre 29 bina yıkıldı, can kaybı ve yaralılar var

Malatya depreminde son durum! İlk belirlemelere göre 29 bina yıkıldı, can kaybı ve yaralılar var

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğündeki depremde 29'in üzerinde bina yıkıldı. AFAD Başkanı Sezer, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu açıkladı. Kentte enkaz arama kurtarma çalışmalarına yeniden başlandığı, 1 ölü 69 yaralı olduğu öğrenildi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen illerden Malatya'da 5,6 büyüklüğünde yeni bir deprem yaşandı. Evlerine eşya almak için giren bazı vatandaşlar enkaz altında kalırken, arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı. İlk belirlemelere göre 1 can kaybı ve 69 yaralı olduğu açıklandı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Malatya'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem ile ilgili son durumu açıkladı. Sezer, "Bugün saat 12.04'te Malatya Yeşilyurt merkezli artçı bir depremle karşı karşıya kaldık. Şu ana kadar 25 binanın yıkıldığına dair ihbar var. 5 binada arama kurtarma çalışmalar yoğunlaşmış durumda" dedi.

"RİSKLİ BİNALARA GİRMEYİN"

AFAD tarafından Malatya depreminin ardından art arda açıklamalar yapıldı.

AFAD açıklaması şöyle:

Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır. Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi; riskli binaların etrafında bulunulmaması önem arz etmektedir.

"29 BİNA YIKILDI, 7 BİNADA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR"

Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki artçı depremin ardından, an itibarıyla; 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 69 vatandaşımız yaralanmıştır. 29 bina yıkılmıştır. 7 binada arama kurtarma çalışması devam etmektedir. Arama kurtarma çalışmalarında bölgede bulunan ve çevre illerden havayolu ve karayolu ile hızla sevk edilen toplam 650 personel görev almaktadır.

BAKAN KOCA: "UMKE VE 112 ACİL EKİPLERİMİZ BÖLGEDE GÖREVDE"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Saat 12.04'te, Malatya Yeşilyurt'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerimizle irtibat halindeyiz. UMKE ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede görevde. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

MALATYA'DA DEPREM ANI KAMERADA

Malatya'da meydana gelen 5.6'lık depremde çöken binalardan çıkan toz bulutu, cep telefonu kamerasına yansıdı.

AFAD'dan alınan bilgiye göre, bugün saat 12.04'te merkez üssü Malatya Yeşilyurt olan 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde en az 2 yapı yıkıldı. Depremin ardından bir kişi, yıkılan binalardan çıkan toz bulutunu cep telefonu kamerası ile kaydetti. O anlarda bölgedeki binaların üzerlerine çıkan toz bulutu, yıkımı gösterdi.

İlk belirlemelere göre, 29 binanın yıkıldığı kentte cep telefonuyla çekilen görüntüde şehir adeta toz bulutuyla kaplanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.