Makina İmalatçıları Birliğinin yeni yönetim kurulu belli oldu

Makina İmalatçıları Birliğinin yeni yönetim kurulu belli oldu

Birliğin başkanlığına Ahmet Özkayan seçildi

ANKARA (AA) - Makina İmalatçıları Birliği'nin (MİB) başkanlığına Ahmet Özkayan seçildi.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, makine sektörünün tümünü kapsayan tek sivil toplum kuruluşu olma niteliği taşıyan, makine ve aksamıyla ilgili imalat yapan 170 firmayı bünyesinde bulunduran Makina İmalatçıları Birliği'nin 14. Olağan Genel Kurulu toplantısı dün İstanbul'da yapıldı.

"Teknoloji Üreten ve Endüstri 4.0’a Hazırlanan Yeni Makine Sanayi" temasıyla gerçekleştirilen genel kurulda, ERMAKSAN Genel Müdürü Ahmet Özkayan başkanlığa seçildi.

Özkayan, genel kurulda yaptığı konuşmada, makine imalat sektörünün zorluk derecesi yüksek, çok disiplinli bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Dünya mal ihracatında ikinci sırada bulunan makine ve teçhizatının ülke ekonomilerinin gelişmesindeki rolünün son derece önemli olduğuna işaret eden Özkayan, makine üretimi ile birlikte, teknolojiye geçiş sürecinin hızlandığını ve savunma sanayisinden tıbba kadar çok geniş alanda yaygın bir imalat gücünün ortaya çıktığını kaydetti.

Sektörün büyümesi için mevcut desteklerin artırılması ve özel önem statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Özkayan, "Burada yapılacak olan destekler ülke üzerinde finansal yük değil, tam tersi bugün ve gelecekte yurt dışına oluk gibi akan paranın engellenmesi olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Cari açığı körükleyen en önemli kalemin makine ithalatından kaynaklandığına işaret eden Özkayan, "Yurtdışına çıktığımızda rakiplerle olan şartlarımız eşit değildir. Arkasına dev bankaları, uzun vadeleri, düşük faiz oranlarını alarak masaya oturan yabancı rakiplerimiz, pazarları domine etmekte, üstelik bu rahatlıkla makinelerini çok daha yüksek fiyatlara satmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre, MİB'in yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

"Ahmet Özkayan (Yönetim Kurulu Başkanı) , Emre Gencer, Ender Yılmaz (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları), Mustafa Erol (Sayman), Mustafa Kılıç (Sekreter Üye), Selçuk Ataseven, Hakan Altınay, Aslı Saraçoğlu Özer, Burç Angan (Yönetim Kurulu Üyeleri)"


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler