Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'dan sığınmacı uyarısı

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'dan sığınmacı uyarısı

İvanov: "Avrupa ikinci ve daha büyük bir akınla karşı karşıya. 20 milyondan fazla Asya ve Afrikalı göçmen, Avrupa sınırlarının yakınında bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda milyonlarca göçmen Avrupa kıtasına ulaşmaya çalışacak"

ÜSKÜP (AA) - Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Avrupa'nın yeni bir sığınmacı akın ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıllarda milyonlarca göçmen Avrupa kıtasına ulaşmaya çalışacak." iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda konuşan İvanov'un, özellikle sığınmacı krizi ve terörizm konularında açıklamalarda bulunduğu ifade edildi.

Dünyanın bugün bulunduğu noktayı "istikrarsızlık" olarak nitelendiren İvanov, Makedonya'nın uluslararası terörle mücadele koalisyonunun bir parçası olduğunu ve son 15 yılda birçok terör hücresini yok ettiğini kaydetti.

Makedonya'nın Avrupa güvenliğine önemli katkıda bulunmayı başardığının altını çizen İvanov, "İlk göçmen akını, Avrupa kurumlarını, mekanizmalarını ve politikalarını aşındırdı. Makedonya, yasa dışı göçü engelleyerek, Avrupa güvenliğine önemli katkı sağlamayı başardı." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın ikinci ve daha büyük bir akınla karşı karşıya olduğunu vurgulayan İvanov, "20 milyondan fazla Asya ve Afrikalı göçmen, Avrupa sınırlarının yakınında bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda milyonlarca göçmen, Avrupa kıtasına ulaşmaya çalışacak." diye konuştu.

İvanov, Makedonya'nın uluslararası tanınma yolunda karşılaştığı engellere de değinerek, bu yıl doruğa ulaşan ülkedeki siyasi krizin önemli nedenlerinden birinin de Makedonya'nın entegrasyon engelini kaldırmakta AB ve NATO'nun kararsızlığı olduğunu ileri sürdü.

Entegrasyon konusunda Makedonya'nın istisna olmadığını ve tüm Balkan bölgesinin durgun olduğunu aktaran İvanov, "Balkan ülkeleri safça dışarıdan birilerinin sorunlarını çözeceğine inanıyor. Görünen o ki AB'nin de o gücü yok." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :