Mahallelinin park hasreti sona erdi

Mahallelinin park hasreti sona erdi

NİĞDE (AA) - Niğde Belediyesi tarafından yaptırılan Saray Parkı'nın açılışı yapıldı.Eskisaray Mahallesi'nde gerçekleştirilen programda konuşan...

NİĞDE (AA) - Niğde Belediyesi tarafından yaptırılan Saray Parkı'nın açılışı yapıldı.

Eskisaray Mahallesi'nde gerçekleştirilen programda konuşan AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, parkın açılışında emeği geçenlere teşekkür etti ve AK Partili yerel yönetimlerin geçmişe, şehrin tarihi eserlerine sahip çıktığını söyledi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise park sayesinde vatandaşların rahat nefes alacağı bir ortamın mahalleye kazandırıldığını belirtti.

Şimşek, "Mahallemizin daha da güzelleştirilmesi ve daha yaşanabilir hale gelmesi için milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve Niğde’nin kamu kurum kuruluşlarıyla hareket edeceğiz. Açılışını yaptığımız parkın bu birlikteliğin başlangıcı olmasını diliyorum. Parkımız hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da 5 yıldır parkı yapmak için emek verdiklerini belirterek, parkın şehre ve mahalleye hayırlı olmasını diledi.

Belediye olarak parkların açılışını yapmadıklarını ama Saray Parkı'nın sembolik bir önemi ve mahallelinin 20 yıllık hasreti olduğu için açılışı yaptıklarını dile getiren Akdoğan, şunları kaydetti:

"Parkımızın içindeki müştemilat, yeşil alan ve oyun gruplarının maddi değeri çok olmayabilir. Ancak bu parkın yapımından ziyade kamulaştırılmasıyla ilgili yaklaşık 5 yıldır uğraşıyoruz. Bin 500 metre civarında arsanın kamulaştırma maliyeti 1,5 milyon lira oldu. Parkımızla bu maliyet 2 milyonu aştı. Parkımızın açılışıyla 20 yıllık hasreti sonlandırıyoruz. Parkımız mahallemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :