Madagaskar Devlet Başkanından Güvenoyu Geri Çekildi

Madagaskar Devlet Başkanından Güvenoyu Geri Çekildi

Madagaskar parlamentosu, Devlet Başkanı Rajaonarimampianina'dan güvenoyunu geri çekti

Madagaskar parlamentosunun, Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina'dan güvenoyunu geri çektiği bildirildi.

Madagaskar Meclis Başkanı John Max Rakotomamonjy, parlamentonun, Devlet Başkanı Rajaonarimampianina'dan güvenoyunun çekilmesi için düzenlediği olağanüstü toplantıda yapılan oylamanın ardından yaptığı açıklamada, 121 milletvekilinin evet, 4 milletvekilinin ise hayır oyu kullandığını belirterek, "Güvenoyunun çekildiğini ilan ediyorum. Karar, Anayasa Mahkemesine gönderilecek" dedi.

İsmini vermek istemeyen bir milletvekili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Rajaonarimampianina'nın, Roger Kolo'yu başbakan olarak atamasının yaklaşık 2 ay zaman alması ve 8 ay sonra onu görevden alarak yerine genelde kabul görmeyen işadamı Jean Ravelonarivo’yu atamasının yanı sıra yüksek adalet mahkemesini kurmakta gecikmesinden dolayı eleştirildiğini dile getirdi.

Parlamentodaki 151 milletvekilinden 115'i, Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina'dan güvenoyunun geri çekilmesi için dilekçe vermişti.

Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina, 20 Aralık 2013'te yapılan devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 53,3'ünü almış ve Madagaskar halkına kısa sürede daha iyi bir yaşam sunmayı vadetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı