Macaristan'dan Asselborn'a tepki

Macaristan'dan Asselborn'a tepki

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto:''Jean Asselborn, her zaman olduğu gibi yine kibirli bir şekilde, kendisi ile hemfikir olmayanları ikinci sınıf Avrupalı olarak değerlendiriyor''

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'un, Avrupa Birliği’nin (AB) sığınmacıların üye ülkeler arasında dağıtımında uygulamak istediği zorunlu kotayı referanduma götürme kararı alan Macaristan'ı eleştiren açıklamalarına tepki gösterdi.

Szijjarto, Almanya'nın ARD televizyonununa verdiği röportajda, Macaristan'ın referandum kararını eleştiren Asselborn'un, ''Eğer AB'yi ilgilendiren sorular halk oylamasına götürülürse Avrupa Birliği ölür. Macaristan Başbakanı Viktor Orban bu halk oylamasını kazanacak. Eğer Macaristan halk oylaması yaparsa belki başka ülkeler de bu şekilde hareket eder. O zaman Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni çöpe atabiliriz.'' şeklindeki ifadelerine cevap verdi.

AB yöneticilerinin mülteciler ile ekonomik sığınmacılar arasında fark koyması gerektiğini savunan Szijjarto, ''Jean Asselborn, her zaman olduğu gibi yine kibirli bir şekilde kendisi ile hemfikir olmayanları ikinci sınıf Avrupalı olarak değerlendiriyor. AB yöneticileri, eğer mülteci ve yasa dışı ekonomik göçmen arasına fark koyamazsa işte Avrupa o zaman ölür.'' ifadelerini kullandı.

Macar Hükümeti, AB'nin sığınmacıların üye ülkeler arasında dağıtımında uygulamak istediği zorunlu kotayı 24 Şubat'ta aldığı kararla referanduma götüreceğini açıklamış ve vatandaşlarına "Macaristan meclisinin onayı olmadan, AB'nin, Macar vatandaşı olmayan kişilerin Macaristan'da ikametine karar vermesini istiyor musunuz?" sorusunun yöneltileceğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler