Macaristan'da Nepszabadsag gazetesinin kapatılması

Macaristan'da Nepszabadsag gazetesinin kapatılması

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas:''Çoğulculuk, basın özgürlüğü ve gazetecilerin korunması, özgür ve demokratik toplumların ana değerleridir. AB Komisyonu bu değerlerin korunması ve desteklenmesi taraftarıdır''

BUDAPEŞTE (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, Macaristan'ın etkili siyasi günlük gazetelerinden Nepszabadsag'ın kapatılmasının endişe verici olduğunu söyledi.

Schinas, düzenlediği basın toplantısında, AB Komisyonu'nun Nepszabadsag gazetesinin yayınlarının askıya alınmasından dolayı endişe duyduğunu belirterek, ''Çoğulculuk, basın özgürlüğü ve gazetecilerin korunması, özgür ve demokratik toplumların ana değerleridir. AB Komisyonu bu değerlerin korunması ve desteklenmesi taraftarıdır.'' şeklinde konuştu.

Konunun AB Komisyonu tarafından yakından takip edildiğini kaydeden Schinas, ''Oluşan durum ve sebepleri nedeniyle çeşitli sorular ortaya çıkıyor. Komisyon bu yüzden gelişmeleri çok yakından takip ediyor.'' dedi.

Nepszabadsag'ın 8 Ekim'de, maddi sebeplerden kapatıldığı açıklanmış, muhalefet partileri ise gazetenin hükümetin baskısından dolayı kapatıldığını savunarak sert tepki göstermişti. Gazetenin kapatılması ayrıca, Macaristan Ulusal Meclisi önündeki Kossuth Meydanı'nda binlerce kişi tarafından protesto edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :