Lozan'da yapılacak Suriye toplantısı

Lozan'da yapılacak Suriye toplantısı

Suriye krizinin çözümü için gerçekleşecek toplantıya BM Suriye Özel Özel Temsilcisi de Mistura da katılacak

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, 5 Ekim’de İsviçre’nin Lozan kentinde Suriye krizinin çözümü için düzenlenecek toplantıya katılacak.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun İnsani Erişim Çalışma Grubu toplantısı İsviçre'nin Cenevre kentinde yapıldı.

Toplantının ardından BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyen de Mistura'nın Yardımcısı Remzi Ezzeldin Remzi, Suriye'de son bin haftada yaşananların tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

"Kötü bir hafta geçirdik. Özellikle Halep'in doğusuna hava bombardımanı devam ediyor. Halep halkı acı çekiyor ve şehirde durum hala çok kritik." diyen Remzi, tüm olumsuzluklara rağmen Halep'in doğusuna su dağıtan şebeke ve pompaların onarıldığını, kısmen de olsa şehrin bu kesimine su verilmeye başlandığını aktardı.

Remzi, ABD'nin Suriye'deki ateşkes konusunda Rusya ile ikili görüşmeleri durdurduğunu açıklamasından bu yana de Mistura'nın ilgili bütün taraflarla yoğun diplomasi trafiği yaşadığını ifade ederek, Suriye'de tüm taraflara şiddete son verme çağrısı yaptı.

Lozan'da Türkiye, ABD, Rusya, Suudi Arabistan, İran ve Katar'ın katılacağı belirtilen Suriye özel toplantısına de Mistura'nın da davet edildiğini dile getiren Remzi, de Mistura'nın da davete icap ederek toplantıya katılacağını bildirdi.

Suriye toplantısından beklentilere ilişkin bir soru üzerine Remzi, de Mistura'ya ulaşan davetiyenin dışında bilgi veremeyeceğini, daha detaylı bilgiyi toplantıyı düzenleyelerin vermesinin daha doğru olacağını söyledi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :