Londra'daki terör saldırısı

Londra'daki terör saldırısı

Polis bu sabah kentin doğusundaki bir adrese baskın yaptı- Saldırganlardan birinin ikametgahı olduğu belirtilen adreste dört kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin de kaçmaya çalışırken polis tarafından vurulduğu bildirildi

LONDRA (AA) - Londra'da dün gece düzenlenen terör saldırısının ardından polis bu sabah kentin doğusundaki bir adrese baskın yaptı.

Londra Köprüsü ve Borough Pazarı’ndaki araçlı ve bıçaklı terör saldırısının ardından bu sabah polis, Londra’nın doğusunda bulunan Barking semtindeki bir evi bastı.

Görgü tanıkları, saldırganlardan birinin ikametgahı olduğu belirtilen evde dört kişinin gözaltına alındığını, bir kişinin kaçmaya çalışırken polis tarafından vurulduğunu söyledi.

Başbakan Theresa May bu sabah başkanlık ettiği acil durum kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, olayı terör saldırısı olarak nitelendirmişti.

Saldırıda 3 saldırganın yanı sıra 7 kişi hayatını kaybetti, 48 yaralının tedavisi 5 farklı hastanede sürüyor.

Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı’nda dün gece yerel saatle 22.00 civarında düzenlenen saldırıda köprü üzerinde yayaları ezen bir minibüs, daha sonra köprünün güney ucundaki Borough Pazarı'na yönelmiş, burada araçtan inen üç saldırgan çevredekileri bıçaklamıştı. Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek olmadığının, halkta panik yaratmaya dönük olduğunun anlaşıldığı kaydedilmişti. Saldırganlar, polisin açtığı ateşle öldürülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :