Londra Kitap Fuarı başladı

Londra Kitap Fuarı başladı

Fuarda bin 500 stantta, yazar, yayıncı, telif ajansı ve baskı sanayicileri bir araya geliyor

LONDRA (AA) - Bu yıl 60’dan fazla ülkeden bin 500 standın yer aldığı Londra Kitap Fuarı'nda, Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığının standıyla Türk yazarların eserlerini katılımcılara tanıtıyor.

Tüm dünyadan yazarları, yayıncıları, telif ajanslarını ve baskı sanayicilerini bir araya getiren Londra Kitap Fuarına bu yıl 60’dan fazla ülkeden katılım mevcut.

Polonya’nın "odak ülke" olduğu fuara, 100’ü aşkın ülkeden 25 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığının açtığı stantla fuarda yer alıyor. Açılışını Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in yaptığı stantta, Türk yazarlarının Türkçe eserlerinin yanı sıra, birçok dünya diline çevrilenlerden örnekler de sergileniyor.

Türkiye'nin fuardaki standında, Uluslararası Yayıncılık Telif ve Danışmanlık Merkezi (YATEDAM) projesi de yer alıyor.

Büyükelçi Bilgiç, Türkiye standının açılışında yaptığı konuşmada, uluslararası kitap fuarlarının farklı kültürleri tanıma ve Türkiye'nin kendi kültürünü dünyaya tanıtma açısından sunduğu fırsatın altını çizdi.

- "Kendimizi doğru anlatmanın çabası içindeyiz"

Fuarla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanı Sedat Akçakoyunluoğlu, bakanlığın uluslararası kitap fuarlarının katılımına verdiği önemi vurgulayarak, "Türkiye’de güçlü bir yayıncılık geleneği var. Bu geleneğin dünyaya ve uluslararası işbirliğine açılmasına gayret ediyor, bu amaçla yayıncılığımızı destekliyoruz." dedi.

Londra Kitap Fuarı’nın, bakanlığın yayıncılara katılımı teşvik ettiği fuarlardan biri olduğunu belirten Akçakoyunluoğlu, "Burada yayıncılarımız hem seçkin eserlerini sergileme, hem de uluslararası yayıncılarla telif anlaşmaları yapma imkanı buluyor." diye konuştu.

Türkiye'nin uluslararası 15 kitap fuarına katıldığını anlatan Akçakoyunluoğlu, "Biz Avrupa'nın en büyük kitap fuarına sahip bir ülkeyiz. TÜYAP kitap fuarı Avrupa'nın en büyüğü. Bu sıfatla da kitap fuarlarında yer alıyoruz. Bu da bizi gururlandırıyor." ifadelerini kullandı.

Türk edebiyatının, köklü geçmişiyle dünyanın en köklü edebiyatlarında olduğunun altını çizen Akçakoyunluoğlu, "Buna paralel olarak yayıncılığımız da çok güçlü, kitap bilgisi, kitap sanatı da çok güçlü. Ülke olarak da kendimizi bu alanda tanıtmanın, doğru anlatmanın çabası içindeyiz. Londra Kitap Fuarı'nda da, Batı Avrupa'daki yayıncılarla, yazarlarla ve burada yaşayan soydaşlarımızla bir araya gelip görüşmek için fırsat buluyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye, 2013 yılında Londra Kitap Fuarı'nın odak ülkesi olmuştu.

Olympia Fuar Merkezi’nde düzenlenen Londra Kitap Fuarı 16 Mart’a kadar açık kalacak.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :