Lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına Konya'dan sert tepki

Lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına Konya'dan sert tepki

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medya üzerinden yapılan lokanta ve kafe boykot çağrılarını yanlış bulduğunu belirterek, esnafların fiyat politikalarının denetim altında olduğunu vurguladı.

Sosyal medya üzerinden başlatılan ve bazı ulusal kanallarca desteklenen lokanta ve kafe boykot çağrılarına tepki gösteren Başkan Karabacak, bu tür girişimlerin esnaf ve sanatkarları hedef tahtası haline getirmenin büyük haksızlık olduğunu belirtti.

Ahilik kültürüyle yoğrulan esnafın fiyat politikalarının denetim altında olduğunu vurgulayan Karabacak, fahiş fiyat uygulayan işletmelere karşı Ticaret Bakanlığı ve devletin denetim organlarının her türlü önlemi aldığını ifade etti.

Başkan Karabacak, esnafların kendi imkanlarıyla varlıklarını sürdürmeye çalıştığını, istihdam sağladığını ve devletinin milletinin yanında olduğunu vurgulayarak, bu tür boykot çağrılarının olumsuzluk ortamı oluşturmak için fırsat kolladığını dile getirdi. Ayrıca, odaların işletme maliyet hesaplarıyla birlikte esnafları yoğun periyotlarda fiyat, porsiyon ve kalite denetimlerine devam edeceğini belirtti.

Başkan Karabacak'ın açıklamalarıyla birlikte, lokanta ve kafe boykot çağrılarına karşı sektördeki denetimlerin ve esnafın duruşunun güçlü olduğu vurgulanmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum