Limak Doğu Anadolu Çimento Halka Arzında Beklenenin Üzerinde Talep Geldi

Limak Doğu Anadolu Çimento Halka Arzında Beklenenin Üzerinde Talep Geldi

Türkiye'nin önde gelen çimento üreticilerinden Limak Şirketler Grubu'nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzında beklenenin üzerinde talep geldi.

Türkiye'nin öncü çimento üreticilerinden Limak Şirketler Grubu'nun iştiraki olan Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzında beklenenin üzerinde bir talep geldi. 14-16 Şubat tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde, pay başına satış fiyatı 16,20 TL olarak belirlenen şirketin hisselerine 3 milyon 356 bin 908 yatırımcı tarafından talep geldiği açıklandı. Bu talep, hedeflenen miktarın 4,4 katını oluşturuyor.

Yapılan açıklamaya göre, halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılardan 2 kat, yurt içi kurumsal yatırımcılardan ise 10 kat talep geldi. Toplamda 2 milyar 526 milyon TL büyüklüğündeki halka arzdan sağlanacak gelirin tamamı, şirketin büyüme stratejisi kapsamında Ergani fabrikasının devralınmasında kullanılacak.

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun hisseleri 22 Şubat'ta Borsa İstanbul'da düzenlenecek bir törenle BIST Yıldız Pazar'da "LMKDC" koduyla işlem görmeye başlayacak. Bu gelişmeler, şirketin büyüme hedefleri ve yatırımcıların güvenine olan talebi gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.