Ligde "kayıp" Avrupa'da iddialı

Ligde "kayıp" Avrupa'da iddialı

Spor Toto Basketbol Ligi'ne istediği başlangıcı yapamayan Royal Halı Gaziantep, Avrupa Kupası'nda grubunun lideri oldu

GAZİANTEP (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'ne istediği başlangıcı yapamayan Royal Halı Gaziantep, FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda başarılı performansını sürdürüyor.

Avrupa Kupası'nın 4. hafta maçında Slovakya'nın Inter Bratislava ekibini deplasmanda 79-62 yenen Gaziantep temsilcisi, yer aldığı M grubunda 7 puanla liderliğini korudu. Royal Halı Gaziantep, Spor Toto Basketbol Ligi'nde ise oynadığı 6 maçta sadece 2 kez kazandı ve maç fazlasıyla 7. sırada yer aldı.

Gaziantep ekibi, FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 de yenilgi aldı. İlk maçında Gaziantep'te Inter Bratislava takımını 89-72 yenen mor-sarılı ekip, daha sonra Litvanya'nın Siauliai takımına 72-69 mağlup oldu. Grubun üçüncü haftasında Polonya temsilcisi WKS Slask ile yaptığı maçı 74-46 kazanan Royal Halı Gaziantep, son olarak deplasmanda Inter Bratislava'yı bu kez 79-62 mağlup etti.

Avrupa Kupası'nda dörtlü finallere kadar ilerlemek isteyen Gaziantep temsilcisi, Spor Toto Basketbol Ligi'nde ise taraftarlarını üzdü. Ligde 2 galibiyet, 4 mağlubiyetle 8 puan toplayan Royal Halı Gaziantep, Avrupa'daki başarısını lige yansıtamadı.

Royal Halı Gaziantep, 21 Kasım Cumartesi günü ligde Beşiktaş Sompo Japan'ı konuk edecek. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı