Libya'daki olaylar

Libya'daki olaylar

Nida Hastanesi Basın Ofisi yetkilisi Kuveyri:- "Hematoloji, onkoloji ve nefroloji bölümleri başta olmak üzere hastanede, ilaç ile sağlık personeli eksikliği nedeniyle ölüm vakalarında artış yaşanıyor"

BİNGAZİ (AA) - Libya'nın Bingazi kentindeki çocuk hastanesinde, ilaç ve sağlık personeli eksikliği nedeniyle can kayıplarının arttığı bildirildi.

Nida Hastanesi Basın Ofisi yetkilisi Hüda el-Kuveyri, çok az sayıdaki bağışçının desteği dışında yardım vaatlerinin eyleme geçirilmediğini belirtti.

Personel ve ilaç yetersizliğinin, hastalıkların gerektiği gibi tedavi edilememesinin yanı sıra sağlık hizmetlerinde eksikliklere yol açtığını ifade eden Kuveyri, "Hematoloji, onkoloji ve nefroloji bölümleri başta olmak üzere hastanede, ilaç ve sağlık personeli eksikliği nedeniyle ölüm vakalarında artış yaşanıyor." dedi.

Hastalarda tümör türünün tespiti ve tedavide doğru dozun verilmesi için acilen tıbbi teçhizata ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Kuveyri, "Mevcut durumun devamı halinde, hastalıkların tanısında gerekli cihazların eksikliği ve ilaç yetersizliği nedeniyle, hematoloji bölümü yakın zamanda hasta kabul edemeyecek duruma gelecek." diye konuştu.

Nida Hastanesinden daha önce yapılan açıklamada, kısıtlı imkanlar nedeniyle tedavi altındaki bazı çocuk hastaların hayatını kaybetmesi üzerine bölge halkı ve sivil toplum kuruluşlarına yardım çağrısında bulunulmuştu.

Libya'da 17 Şubat 2011'deki devrimin ardından siyasi istikrarsızlık ve rakip gruplar arasında çatışmalar baş göstermiş, geçen yıl emekli general Halife Hafter'in başlattığı darbe girişimi Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bingazi ise 2014'ten bu yana Tobruk hükümetine bağlı birlikler, Ensaru'ş Şeria ve DAEŞ örgütleri başta olmak üzere çeşitli gruplar arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler