Libya'daki olaylar

Libya'daki olaylar

BM Libya Destek Misyonu, General Hafter'e bağlı güçlerden, hakkında tutuklama kararı bulunan komutan Verfeli'yi UCM teslim etmesini istedi

TRABLUS (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen General Halife Hafter'e bağlı güçlerden, hakkında tutuklama kararı bulunan komutan Mahmud el-Verfeli'yi Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) teslim etmesini istedi.

BM misyonundan yapılan yazılı açıklamada, General Hafter'e bağlı güçlerde yüzbaşı olarak görev yapan Verfeli'nin yargısız infaz uygulayarak Bingazi'de en az 7 kişiyi öldürmesi kınandı ve söz konusu komutanın UCM'ye teslim edilmesi istendi.

Açıklamada, Verfeli'nin 2017 yılında da en az 5 kişinin yargısız infazında rol oynadığının tespit edildiği aktarıldı.

Sosyal medyada dün, Verfeli'nin Bingazi'de 34 kişinin hayatını kaybettiği iki bombalı saldırıya misilleme olarak en az 7 kişiyi öldürdüğü yönünde görüntüler yer almıştı.

UCM Savcısı Fatou Bensouda, Ağustos 2017'de, Libya'nın Bingazi kenti ve çevresinde bir yıl içinde 7 vakada 33 kişinin ölümünden sorumlu olduğu ve savaş suçu işlediği iddiasıyla Mahmud el-Verfeli hakkında tutuklama kararı verildiğini açıklamıştı.

UCM'den 13 Eylül 2017'de yapılan açıklamada da Verfeli'nin mahkemeye teslim edilmesi talebi yinelenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :