Libya'daki olaylar

Libya'daki olaylar

Bir grup yaralı asker tedavi için Bingazi'den İtalya'ya taşındı

TRABLUS (AA) - İtalya'nın Trablus Büyükelçiliği, Libya'daki Tobruk yönetimi ile yaralıların tedavi için İtalya'ya taşınması anlaşmasının hayata geçirildiğini duyurdu.

Büyükelçiliğin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Tobruk yönetimi ile yaralıların tedavi için İtalya'ya taşınması anlaşmasının hayata geçirildiği ve bu çerçevede İtalya'nın Libya ile dayanışmasının göstergesi olarak bir grup yaralı askerin Bingazi'den İtalya'ya taşındığı belirtildi.

İtalya'nın desteğinin bu aşamada devam edeceği ifade edilen açıklamada, daha fazla bilgiye yer verilmedi.

Bu arada Bingazi'deki kullanım dışı olan Benina Havaalanı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İtalya'dan sağlık çalışanları ve Dışişleri Bakanlığı heyetini taşıyan bir uçak, Benina Havaalanı'ndan bir grup yaralı askeri İtalya'ya götürdü.

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, daha önce yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin terörle mücadele edenlere Bingazi'deki yaraları askerlerin tedavileri de dahil olmak üzere destek verdiğini açıklamıştı.

UMH Başkanlık Konseyi, BM Güvenlik Konseyi tarafından Libya'nın tek meşru temsilcisi olarak tanınırken, ülkede biri Tobruk (Temsilciler Meclisi) diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclis ve rakip yönetim daha meşruiyet iddiasında bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :