Libya'daki 186 Nijeryalı mülteci gönüllü olarak ülkesine döndü

Libya'daki 186 Nijeryalı mülteci gönüllü olarak ülkesine döndü

ABUJA (AA) - Avrupa'ya göç etmek isteyen 186 Nijeryalının, Libya'dan gönüllü olarak ülkesine döndüğü bildirildi.Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı...

ABUJA (AA) - Avrupa'ya göç etmek isteyen 186 Nijeryalının, Libya'dan gönüllü olarak ülkesine döndüğü bildirildi.

Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) Güneybatı Koordinatörü Ibrahim Farinloye, gazetecilere yaptığı açıklamada, 186 Nijeryalı mültecinin kendi rızasıyla Libya'dan Nijerya'ya döndüğünü belirtti.

Farinloye, mültecilerin, Nijerya Federal Hükümeti, Avrupa Birliği ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğinde ülkelerine döndüğünü ifade ederek, "24 saat içersinde NEMA, 186 vatandaşı havalimanından aldı. Dönenlerin arasında 99 kadın, 75 erkek, 4 çocuk ve 8 bebek bulunuyor." dedi.

Dönen mülteciler için, IOM tarafından rehabilitasyon ve mesleki eğitim desteği sağlanacak.

NEMA tarafından yayımlanan rapora göre, son bir yılda yaklaşık 7 bin Nijeryalı, gönüllü olarak Libya'dan ülkelerine döndü.

Yaklaşık 186 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da halk, ekonomik kriz nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkenin kuzeydoğusunda faaliyet gösteren terör örgütü Boko Haram'ın saldırıları da binlerce kişiyi göçe zorluyor.

Avrupa'ya gitmek için Libya üzerinden Sahra Çölü ve Akdeniz'i geçmeye çalışan göçmenlerin bazıları, insan kaçakçılarının eline düşüyor, çölde ya da denizde hayatını kaybediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :