Libya’da kaçırılan İtalyan vatandaşları

Libya’da kaçırılan İtalyan vatandaşları

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Libya’da geçen yaz kaçırılan 2 İtalyan’ın serbest kaldığını doğruladı

ROMA (AA) – İtalya Dışişleri Bakanlığı, Libya’da geçen yaz kaçırılan 4 İtalyan vatandaşından 2’sinin serbest kaldığını duyurdu.

Bakanlık, İtalyan basının sabah güvenlik-istihbarat ve esir İtalyanların ailelerinden gelen bilgilere dayandırdığı haberleri, yaptığı kısa açıklamayla doğruladı.

Bakanlık açıklamasında, Libya’da Bonatti firması için çalışırken geçen Temmuz ayında kaçırılan 4 İtalyan teknisyenden Filippo Calcagno ve Gino Pollicardo’nun yerel güvenlik güçlerinin elinde olduğu ve sağlık koşullarının da iyi olduğu belirtildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, yazdan beri esaret altında olan Pollicardo’nun kurtarıldıkları Libya’nın Sabrata bölgesindeki basın merkezinin sosyal paylaşım sitesindeki hesabına yazdığı notta, “Arkadaşım Filippo Calcagno ile özgürlüğümüze kavuştuk. Fiziksel olarak iyiyiz ama psikolojik olarak harap vaziyetteyiz. Acilen İtalya’ya dönmeye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Pollicardo ve Calcagno’nun aileleriyle de görüştükleri ve ailelerin haberi büyük sevinçle karşıladıkları aktarıldı.

Libya’da başkent Trablus’a 60 kilometre uzaklıktaki Mellitah gaz arama-çıkarma sahasında geçen Temmuz ayında Calcagno ve Pollicardo ile kaçırılan diğer iki İtalyan vatandaşı Salvatore Failla ve Fausto Piano’nun dün çıkan çatışmada hayatlarını kaybettikleri ortaya çıkmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :