Libya'da güvenoyu görüşmeleri sekizinci kez yapılamadı

Libya'da güvenoyu görüşmeleri sekizinci kez yapılamadı

BİNGAZİ (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) için yapılan sekizinci güvenoyu görüşmelerinden de sonuç alınamadı. Tobruk merkezli Temsilciler...

BİNGAZİ (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) için yapılan sekizinci güvenoyu görüşmelerinden de sonuç alınamadı.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) milletvekili Sultane Mesud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda milletvekilinin katılmaması nedeniyle parlamentoda toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için güvenoyu görüşmelerinin yapılamadığını söyledi.

Sultane, milletvekillerine bugünkü parlamento oturumlarına katılma çağrısı yapan TM Başkanı Akile Salih'in, bu daveti yapmadan önce "milletvekillerini, Şarm eş-Şeyh ve Dubai'den toplaması gerektiğini" belirterek, çoğunun yurt dışında olduğuna işaret etti.

TM Raportörü Salih Kaleme de UMH'nin hem destekçilerinden hem de muhaliflerinden çok sayıda milletvekilinin bugünkü oturuma katılmadığını ifade etti.

Toplantı yeter sayısı 120 olan mecliste, UMH'nin 40 milletvekilinin onayını alması gerekiyor.

Aralarında UMH Başbakanı Faiz es-Sirac'ın da bulunduğu Başkanlık Konseyi üyelerinin, 30 Mart'ta Tunus'tan deniz yoluyla başkent Trablus'a geldiği bildirilmişti.

Siyasi rekabetin yanında silahlı çatışmaların da devam ettiği Libya'da, istikrarın temini için Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşma gereğince Fayiz es-Sirac önderliğinde kurulan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. Son olarak 14 Mart'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti için yapılan yedinci güvenoyu görüşmelerinden de sonuç çıkmamıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :