Lazkiye'den gelen teröristler hakim karşısına çıkıyor

Lazkiye'den gelen teröristler hakim karşısına çıkıyor

Suriye'nin Lazkiye kentinden gemiyle Muğla'nın Seydikemer ilçesine geldikleri belirlenen PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar sonucu yakalanan tutuklu 15 sanığın yargılanmasına yarın başlanacak- Sanıklar, örgüte yardım ile vahim nitelikte silah ve mer

MUĞLA (AA) - Suriye'nin Lazkiye kentinden gemiyle Muğla'nın Seydikemer ilçesine geldikleri belirlenen PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar sonucu yakalanan tutuklu 15 sanık, 15'er yıla kadar hapis istemiyle yarın hakim karşısına çıkıyor.

İlk duruşma tarihi 9 Mayıs olarak belirlenen davanın iddianamesinde, öncelikle PKK/KCK silahlı terör örgütü ile ilgili genel bir değerlendirme yapılırken, soruşturma kapsamında toplanan deliller ışığında şüphelilerin bu örgüt içerisindeki hukuki konumları ve eylemleri anlatıldı.

İddianamede, PKK/KCK terör örgütünün sözde üst yönetiminin güdümünde Ekim 2016'da yaklaşık 60 örgüt mensubunun, Türkiye'de savaş ve kaos ortamı oluşturmak için faaliyette bulunduğuna yer verildi.

PKK/KCK terör örgütünün son dönemde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde ağır kayıplar verdiği vurgulanan iddianamede, çıkış arayışı içinde olan örgütün yandaş kitlesini harekete geçirip, hala güçlü olduğunu göstermek amacıyla silahlı, bombalı, canlı bomba, bombalı araç, sabotaj ve intihar saldırısı tarzında eylem yapma ve ülke genelinde özellikle batı illerinde kaos ortamı planladığına işaret edildi.

Adliye, askeriye, emniyet binaları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına, enerji nakil hatlarına yönelik eylem planladıkları, örgüt mensuplarının eylem yapmak üzere Amanoslar'dan, Toros dağ silsilesine geçerek Akdeniz ve Ege bölgesinin kırsalında tutunmaya çalıştığı tespitine de iddianamede değinildi.

- Olay

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 4 Ekim'deki yol kontrolünde 4 terörist ve 3 iş birlikçisi yakalanmış, bir gün sonra da Köyceğiz ilçesindeki ormanlık alanda 5 terörist etkisiz hale getirilmişti. Kaçan iki terör örgütü üyesinden biri saklandığı portakal bahçesinde, civardaki vatandaşlarca fark edilmesi üzerine paniğe kapılıp üzerindeki el bombasını patlatınca ölmüştü. Kaçan Serbest Şenlik, 17 Ekim'de Dalaman ilçesinde akrabası B.Ş. ile kaçmaya çalışırken gözaltına alınmıştı.

Köyceğiz ilçesindeki ormanlık alanda 5 terörist etkisiz hale getirilmesinin ardından arazide yürütülen operasyonlarda 2 M-16 tüfek ve bu silaha ait 10 şarjör, 180 zırh delici uzun namlulu silah fişeği,160 uzun namlulu silah fişeği, 9 el bombası, 2 dürbün, bir telsiz, bir kasatura, 2 glock tabanca ve bu tabancalara ait iki şarjör, bir HS tabanca ve bu tabancaya ait bir şarjör, 69 tabanca fişeği, 7 telefon, bir tablet bilgisayar, Ak-S kalaşnikof tüfek ve bu silaha ait 5 şarjör, 2 M16 tüfek ve bu silaha ait 10 şarjör, 4 glock tabanca ve bu tabancalara ait 4 adet şarjör, 21 adet el bombası, yaklaşık 2,5 kilogram plastik patlayıcı, 93 elektrikli kapsül (fünye), 2 elektrikli bomba düzeneği, 4 kutu 5,56 fişek, bir apeks ibareli silah üstü termal dürbün, bir top infilaklı fitil, bir kutu içerisinde İ.45ncrc 120 Wt patlayıcı, bir elektronik led lambalı devre, bir akü, 2 tablet, bir cep telefonu, bir powerbank, 8 bin 500 avro, 2 bin 500 dolar 14 bin 250 lira ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

- Hedef AK Parti ve kamu kurumları

Seydikemer ilçesinde yakalanan "Gabar" kod adlı örgüt mensubu ve Köyceğiz ilçesinde ölü ele geçirilen "Xalit" kod adlı örgüt mensuplarının üzerinden çıkan tabletlerindeki "OFFLİNE MAPS" isimli program içerisinde noktaların işaretlendiği, güzergahlar çizildiği görüldü. Bu noktaların emniyet müdürlükleri, valilikler, hükümet konakları, askeri binalar, AK Parti binalarının işaretlendiği, bazı kırsal bölgelerde de işaretlemelerin olduğu yapılan çözümlemeler ve araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştı.

- 5 yıldan 15 yıla kadar hapisleri isteniyor

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının çalışması sonucu elde ettiği bilgiler ışığında hazırlanan 52 sayfalık iddianame, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti. "Örgüte bilerek isteyerek yardım etme", "görevi yaptırmamak için direnme", "silahlı terör örgütlerine silah sağlama", "göçmen kaçakçılığı yapma", "resmi belgede sahtecilik", "görevi yaptırmamak için direnme", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin taşınması", "silahlı terör örgütlerine silah sağlama" suçlarından sanıkların 5 yıldan 15'er yıla kadar hapislerinin istendiği iddianame, mahkemece kabul edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :