Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Yemen'de devrik lider Salih'in partisi GPC, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin "BM ile yapıcı çalışılması" çağrısından memnuniyet duyduğunu belirtti

SANA (AA) - Yemen'de devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC), ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumla yapıcı şekilde çalışılması" çağrısından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

GPC'nin internet sitesinde ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırılan açıklamada, Kerry'nin, Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'i telefonla arayarak, Yemen'deki Husiler ile devrik lider Salih yanlılarının "BM ve uluslararası toplumla yapıcı şekilde çalışması" çağrısından memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "GPC, BM'nin gözetiminde Kuveyt'te yürütülen müzakereler çerçevesinde Kerry'nin çağrısına olumlu bakıyor. ABD'nin Suudi Arabistan ve müttefiklerini savaşa son vermeye ve Yemen halkının üzerindeki ablukayı kaldırmaya ikna etmesini umuyoruz. Bu, müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasına, barış ve güvenliğe aktif ve olumlu katkı sağlayacaktır" ifadesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Yemen'deki Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarına, "Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumla yapıcı şekilde çalışmaları" çağrısında bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler