Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, Yemen’deki krizin çözümünün yakın olabileceği öngörüsünde bulundu

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Yemen’deki krizin çözümünün yakın olabileceğini ancak bunun kolay olmadığını ifade etti.

Şeyh Ahmed, yazılı açıklamasında, çözüme ulaşılmasının her iki tarafın vereceği tavizlere bağlı olduğunu kaydederek, "Yemen’deki krizin çözümü yakın olabilir ancak bu kolay değil" yorumunda bulundu.

Şeyh Ahmed, tutuklular konusunun perşembe günü her iki tarafla yapılan görüşmelerde ele alındığını bildirdi. Hükümet heyetinin, karşı tarafın listelerinde yer alan tutukluların isimleriyle ilgili görüşünü sunduğuna dikkat çeken Şeyh Ahmed, her iki tarafın kabul edeceği çözüme ulaşılması için çalışılmaya devam edildiğini aktardı.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdüllatif ez-Zeyyani ile bir araya geldiklerini belirten Şeyh Ahmed, görüşmede Yemen’deki krizle ilgili önerilen çözümleri değerlendirdiklerini kaydetti.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Müzakereler kapsamında kurulan Esirler ve Tutuklular Komitesi'nin de içinde olduğu insani, siyasi ve güvenlik alanlarında kurulan komisyonların toplantısı ise 14 Mayıs'ta başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler