Kütükcü: KOBİ'lere "Nefes Kredisi" rahatlatacak

Kütükcü: KOBİ'lere "Nefes Kredisi" rahatlatacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan "Nefes Kredisi"nin, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) rahatlatacağı bildirildi...

 

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, yaptığı açıklamada, KOBİ’lerin finansman sorununa çözüm bulmak için reel sektör ile finans sektörünün el ele verdiğini ve ortak bir çalışma yapıldığını belirtti.

Halen yüzde 15-18 arasında çok yüksek faiz yüküyle kredi kullanmak zorunda kalan KOBİ’lerin, Nefes Kredisi ile aylık yüzde 0,83, yıllık ise yüzde 9,9 oranlarıyla kredi kullanabileceklerine işaret eden Kütükçü, KOBİ’lerin ayrıca teminat ihtiyacının yüzde 85’ini de Hazine desteği ile Kredi Garanti Fonundan sağlayabileceklerini dile getirdi.

Konya Sanayi Odası olarak 500 bin lira destekle projede yer aldıklarını aktaran Kütükcü şunları kaydetti:

"Üyelerimize TOBB’un ve odamızın oluşturduğu kaynaktan yaklaşık 8,5 milyon lira kredi kullandırabileceğiz. Üyeler 50 bin ile 150 binlira arasındaki krediyi 12 ay vadeyle kullanabilecekler. Krediden yararlanabilmek için de pazartesi gününden sonra üyelerimizin odamızdan alacakları oda kayıt sureti ile proje ortağı bankalara başvuruda bulunmaları yeterli."
 

 

Etiketler :