Kurtulmuş: Bu iddialar şerefsizliktir

Kurtulmuş: Bu iddialar şerefsizliktir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığının Kosava'daki çalışmalarına ilişkin iddiaları yalan ve iftira olarak değerlendirdi.

Kurtulmuş, "Türkiye'nin kültür diplomasisini IŞİD'e destek olarak göstermek, en azından Türkiye'de bunu yapanlar için haksızlıktır, şerefsizliktir, gerçekleri saptırmaktır" dedi.

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş HSYK seçimleri ve çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş'un o açıklamaları:

"Biz yargının, yürütmenin, yasamanın birbirinden ayrı olması, bağımsız olması ama hepsinin üstünde de milli iradenin olması gerektiğine inanıyoruz. Milli iradeyi yok sayarak Türkiye'nin bu 3 temel kurumunun hiç birisi yapılandırılamaz, hiç birisi bu şekilde yoluna devam edemez. Dolayısıyla HSYK seçimleri ortaya çıkar, seçimlerin ortaya çıkmasından sonra durum tekrar gözden geçirilir."

 

KOSOVA'YA EN ÇOK DESTEĞİ BİZ VERDİK

Bazı gazetelerde Kosova'yla ilgili bazı haberler yayınlandı. Bunlar tamamen yalandır. Kosova'ya her türlü desteği verdiğimiz bir yerdir. En büyük desteği veren ülkeyiz. Kosova bizim için sadece bir ülke değil. Kosova bizden bir yerdir.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığının Kosava'daki çalışmalarına ilişkin iddialar için "Bu haberlerin bütünü yalandır, iftiradır" dedi.

Türkiye'nin kültür diplomasisini IŞİD'e destek olarak göstermek, en azından Türkiye'de bunu yapanlar için haksızlıktır, şerefsizliktir, gerçekleri saptırmaktır. Kosova yönetimi için de bunu yapmak IŞİD'in ekmeğine yağ sürmektir.

yenişafak.com.tr

Etiketler :