Kurtulmuş, AA Editör Masası'na konuk oldu

Kurtulmuş, AA Editör Masası'na konuk oldu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1)- "Örgütü desteklemeyen ama örgüte yakın olan partiye geçmişte oy vermiş bir kitle var. Bir kere örgüt bunu görüyor. Dolayısıyla örgütün AK Parti'li kardeşlerimize saldırması, aslında sivil siyaseti ortadan kaldırmak için

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bölücü terör örgütü tarafından doğu ve güneydoğuda siyasi aktörlere yapılan saldırılara ilişkin, "Örgütü desteklemeyen ama örgüte yakın olan partiye geçmişte oy vermiş bir kitle var. Bir kere örgüt bunu görüyor. Dolayısıyla örgütün AK Parti'li kardeşlerimize saldırması, aslında sivil siyaseti ortadan kaldırmak için yaptığı bir plandır." dedi.

Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Terör örgütü PKK, siyasetçilere ve güvenlik noktalarına yönelik saldırılara başladı. Van’ın Özalp ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu evinde, AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert ise iş yerinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bu saldırıların amacı nedir? PKK varlığını, bireysel saldırılar ve bombalı eylemler üzerinden mi devam ettirmeye çalışıyor? Ayrıca, aşiretlerin bildirisi halkın örgütün karşısında olduğunun işareti mi?" sorusuna Kurtulmuş, "Terör örgütünün bu saldırıları bir cinnet halidir" karşılığını verdi.

Özellikle geçen seneden bu yana teröre karşı çok etkin mücadelenin yürütüldüğüne dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Tabiri caizse terör örgütü açtığı çukurlarda boğulmuştur. Orada bitmedi kırsalda da terör örgütüne çok büyük zayiat verilmiştir. Orada da bitmedi, terör örgütüne müzahir olduğu varsayılan kitle terör örgütüyle irtibatını kopardı. İşte en büyük sıkıntı buradadır. Yüzde 80-90, terör örgütüne yakın olan partinin, terör örgütünün gölgesinde siyaset yapan partinin oy aldığı, belediye başkanlıklarını kazandığı yerler var. Orada basın açıklaması yapmak için ilan ediliyor, halk sokağa çıksın diye ilan ediliyor, 50-100 kişi bilemediniz 200 kişi geliyor. Hangi eylem çağrısında bulunursa bulunsun örgütü desteklemeyen ama örgüte yakın olan partiye geçmişte oy vermiş olan bir kitle var. Bir kere örgüt bunu görüyor. Dolayısıyla örgütün AK Parti'li kardeşlerimize saldırması aslında sivil siyaseti ortadan kaldırmak için yaptığı bir plandır. 'Nasılsa bizim siyasi kanadımız çöktü' öyle bakıyorlar bölgede, dolayısıyla başka hiçbir siyasi kanat olmasın, çünkü nihayetinde bölge halkı oy verecek, son derece politize bir halktır. Önümüzde, birkaç sene sonra olacak seçimde bölge halkı oy verecek. 'Madem bunlar bizden desteği çekiyorlar dolayısıyla gidip AK Parti'ye destek, o bölgenin en güçlü diğer partisi AK Parti', AK Parti'ye destek olmasın diye şimdiden korkutma, yıldırma, sindirme politikaları yapıyor."

- "Yılmadan, korkmadan, çekinmeden bu mücadeleyi sürdüreceğiz"

Kurtulmuş, söz konusu saldırıların sivil siyaset alanını kontrol etme, mümkünse yok etme amacıyla yapılan eylemler olduğunu belirterek, "Sadece AK Parti'li kardeşlerimizi şehit eden saldırılar değil aynı zamanda orada siyasetin zeminini ortadan kaldıran saldırılardır. Buna da seyirci kalınmayacak" ifadesini kullandı.

Bundan sonra çok daha farklı mücadele edileceğine işaret eden Kurtulmuş, şu görüşlere yer verdi:

"Bu bölgede AK Parti her köyde, mezrada var olmaya devam edecek, siyaset yapmaya devam edecek. Arkadaşlarımız kelle koltukta ama büyük bir cesaretle, yurtseverlikle bu milletin sorunlarına sahip çıkmaya devam edecek. Kürtlerin sesi soluğu olmaya devam edecek bölgede AK Parti. Terör örgütü de zaten kaybetmekte olduğu toplumsal desteği, onun siyasi partisinin de kaybetmekte olduğu toplumsal desteği eriyerek inşallah bölgede o parti tamamıyla etkisiz hale gelecek. Bunu gördükleri için bu saldırıları yapıyorlar. Biz de yılmadan, korkmadan, çekinmeden bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

- "Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz"

Kurtulmuş, terör örgütünün aşiretler üzerine kurduğu tehdide de vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Hala Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da en etkin toplumsal gerçeklerden birisi aşiretlerin varlığıdır. Bu aşiretlerin çok büyük bir kısmı geçtiğimiz günlerde Van'da bir araya gelerek, 185 aşiret, terörün, PKK'nın karşısında olduklarını ortaya koymuşlardır, milletin birliğinden, dirliğinden yana olduklarını, Türkiye'de devletten yana olduklarını ortaya koyan bir anlayışı ortaya koydular.

Bu tabii yüz binlerce Kürt'ün taraf seçmesi demektir. Bu da terör örgütünü son derece rahatsız ediyor, ürkütüyor. Geçtiğimiz aylarda Van'da, Batman'da, Siirt'te, birçok yerde Türk bayraklarını açarak binlerce Kürt kardeşimiz 'Evet, biz bu toprakların insanlarıyız, biz bu bayrağa da vatana da ülkeye de sahip çıkıyoruz' demişler, teröre lanet okumuşlardır. Bütün bunlara baktığımız zaman bu kadar yıl silahlı mücadele veren bir örgüt bu kadar çok dışarıdan arkasına, hele son zamanlarda muazzam bir siyasi destek almış olan bir örgüt ama bakıyorsunuz kendisine oy veren kitlenin desteğini kaybediyor. Dolayısıyla bu örgüt bakımından tahammül edilebilir bir şey değildir, bunun için zıvanadan çıkmış bir şekilde sivillere, sivil siyaset alanına saldırıyorlar ve maalesef sivil siyasetçileri öldürüyorlar, şehit ediyorlar. Bundan hiçbir şekilde korkmayacağız, yılmayacağız. Bu, örgütün aslında toplumsal hayatlarının yok olmaya başladığını gösteriyor ve bu anlamda da sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :