Kursta 68 yılda bin 300 hafız yetiştirildi

Kursta 68 yılda bin 300 hafız yetiştirildi

Kayseri'de hayırsever bir ailenin bağışladığı evde açılan Taşçıoğlu Hafız Okulu ve Kur'an Kursu'nda, 68 yıldır eğitime devam ediliyor- Kurs Müdürü Arslantaş: - "1948'den beri eğitim verilen okulda yaklaşık bin 300 hafız yetiştirildi. Bu sayı inşallah arta

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Kayseri'deki Taşçıoğlu Hafız Okulu ve Kur'an Kursu'nda 68 yılda yaklaşık bin 300 hafız yetiştirildi.

Taşçıoğlu ailesinin Kiçikapı Mahallesi'nde Kur'an kursu hizmeti için bağışladığı evde, 1948'de hafızlık eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimin 9 yıl önce yapılan yeni binada sürdürüldüğü kurstaki öğrencilerin ihtiyaçları, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Taşçıoğlu Hafız Okulu Yardım Derneğince karşılanıyor.

Kurs Müdürü Şükrü Arslantaş, AA muhabirine, hafızlık okuluna her yıl yaklaşık 30 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Okullarında öğrencilerin, iyi bir eğitim sonucunda hafız olduğunu anlatan Arslantaş, "1948'den beri eğitim verilen okulda yaklaşık bin 300 hafız yetiştirildi. Bu sayı inşallah artarak devam edecektir. Mezun öğrencilerimiz, başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere devletimizin birçok kademesinde görev almıştır." dedi.

- "Başarılı öğrencilere öncelik veriyoruz"

Öğrencilerin ortaokuldan sonra katıldığı kursta hem hafızlığa devam ettiğini hem de açıköğretimden imam hatip lisesini okuduğunu bildiren Arslantaş, son yıllardaki taleplere yetişebilmek için yakına 2003'te yeni kurs binası yaptırıldığını kaydetti.

Eğitimin 9 yıldır yeni binada verildiğini dile getiren Arslantaş, "Eski taş yapı ise dernek merkezi olarak kullanılıyor. Taleplerin çokluğu dolayısıyla bu bina da yetersiz kalıyor. 100 öğrenci civarında kapasitemiz var. Talep, kapasitemizin bayağı üstünde oluyor. Onun için öğrencileri alırken başarılı olanlara öncelik veriyoruz. Her geleni alma imkanımız yok." ifadelerini kullandı.

Arslantaş, "Hafızlık okulunda Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler dediğimiz itikat, ibadet, ahlak, siyer ve tecvit dersleri de veriliyor. Öğrenciler bu sürede imam hatip lisesini de açıktan bitiriyor. Ayrıca üniversite sınavına da hazırlanabiliyor." diye konuştu.

Hafızlık eğitimin yaklaşık 3 yıl sürdüğünü kaydeden Arslantaş, "Hafızlık, sabır, emek ve fedakarlık ister. Uykudan, gezmeden fedakarlık ister. Bir söz vardır 'Hafızlığın öncesi zehirden acı ama sonrası baldan tatlıdır.' Hafızlık öğrencinin kapasitesine, zekasına göre değişir. Bir yılda hafız olan öğrenciler de var, 3 yılda olanlar da." dedi.

- Öğrenciler arasında Suriyeli de var

Suriyeli Muhammed Nur Abdurrahman da kursta 10 aydır hafızlık eğitimi alıyor.

Hafızlığı bitirmesine az kaldığını anlatan Abdurrahman, "Türkiye'ye geleli yaklaşık 1 yıl oldu. Ailem de burada. Hafız olmayı çok istiyordum, o yüzden buraya yazıldım. Hafızlığı bitirince inşallah imam olacağım." diye konuştu.

Türk öğrencilerden Bahri Turgut da Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinden, arkadaşının tavsiyesiyle hafızlık eğitimi için kursa geldiğini söyledi. Kursa başladığında hiç Kur'an okumayı bilmediğini belirten Turgut, 3 yılın sonunda hafız olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler