Kur'an kursu yöneticilerine seminer

Kur'an kursu yöneticilerine seminer

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "04-06 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğreticileri"ne yönelik seminer düzenlendi....

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "04-06 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğreticileri"ne yönelik seminer düzenlendi.

Müftülükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ. (KCETAŞ) Konferans Salonu'ndaki seminere, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi (ERÜ), İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevki Aydın, İl Müftü Yardımcısı Salih Sezik ve öğreticiler katıldı.

Tören, Kocasinan Ahmet İnciler Cami Müezzin Kayyımı Zafer Akçakoca'nın Kur'an- Kerim tilaveti ile başladı. Burada konuşan İl Müftüsü Güven, 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik değerler eğitimi, ahlak eğitimi, edep eğitimi verdiklerini belirtti.

Bunun daha sistemli, daha düzenli olması için böyle bir seminer düzenlediklerini ifade eden Güven, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda çocuklarımızın şahsiyetini inşa edici bir yapıya kavuşabilmesi için uzun zamandır böylesi bir hizmet içi eğitimine ihtiyacın olduğunu sizler bizlere söylüyordunuz. Ancak eğitim öğretim döneminde bu mümkün olamadı. Şimdi önünüzde 2 haftalık bir süre içerisinde sizler özellikle tatilinizden fedakarlık yaparak bu süre içerisinde bu eğitimi almayı arzu ettiniz. Bizler de bunu planladık. Bu eğitim seminerinizin hazırlanmasında emeği geçen Aile ve Dini Rehberlik Bürosu personeline teşekkür ediyorum. Programın oluşturma aşamasında katkılarından dolayı Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi bölümü hocalarımıza da burada teşekkür ediyorum."

Seminerin ilk gününde ERÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın tarafından "Din Eğitimi Öğretmenliği Anlayışımız" konusu işlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :