Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:

"Gazetelerde, ‘3’üncü üniversite reddedildi' diye manşetler var. Reddedilen 3'üncü üniversite değil, reddedilen 3'üncü üniversite üzerinden şov yapmak ve gündem oluşturma girişimi"

ESKİŞEHİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in kente “Ekonomi ve Yüksek Teknoloji Üniversitesi” kurulması yönündeki kanun teklifinin TBMM’de reddedilmesine ilişkin, "Gazetelerde, '3’üncü üniversite reddedildi' diye manşetler var. Reddedilen 3'üncü üniversite değil, reddedilen 3'üncü üniversite üzerinden şov yapmak ve gündem oluşturma girişimi." dedi.

Eskişehir'de bir kafede gazetecilerle bir araya gelen Avcı, CHP Milletvekili Çakırözer’in “Ekonomi ve Yüksek Teknoloji Üniversitesi” kurulması için verdiği kanun teklifinin Mecliste reddedilmesiyle ilgili soruyu yanıtladı.

Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle CHP'li arkadaşlarımızın ve belediyelerin, bugüne kadar Eskişehir’de yaptığımız işlere sahip çıkma gayretlerini biliyoruz. Ona alıştık. Ama şimdi artık henüz yapmadığımız ve yapacağımız işlere de sahip çıkma moduna, evresine geçtiklerini görüyoruz. Gazetelerde, '3’üncü üniversite reddedildi' diye manşetler var. Reddedilen 3'üncü üniversite değil, reddedilen 3'üncü üniversite üzerinden şov yapmak ve gündem oluşturma girişimi. Utku Çakırözer benim mektepten kardeşimdir, onu üzmek istemem ama çocukça bir girişim. Biz üniversitenin şeyini hazırlamışız, Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna kadar getirmişiz. Sonra YÖK'le yapılacak düzenlemeler doğrultusunda sadece Eskişehir Teknik Üniversitesi değil, aynı zamanda Sivas Teknik Üniversitesi gibi benzer 5-6 tane üniversiteyi YÖK’le yapılacak düzenlemeyle... Çünkü mevcut YÖK Kanununa göre uluslararası nitelikte üniversite kurmakta sıkıntı var. Uluslararası anlaşmayla kurulan üniversiteler Türk yasalarına tabi olmayabiliyor. Bunun gibi birtakım şeyler vardı.

Dendi ki 'YÖK’teki düzenlemelere paralel olarak bunları yeniden gündeme alalım, o zaman yapalım.' Tamam. Milli Eğitim Bakanımız da o zaman bunları gündemden aldı. Gündemimizde zaten. Şimdi sanki bunlar hiç olmamış, konuşulmamış gibi tam böyle referandumdan önce, kendince 'ofsayttan da olsa nasıl bir gol atarız' şeklinde hareketler yakışık değil."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler