Kültür Bakanı Avcı'dan Mevlana Müzesi açıklaması

Kültür Bakanı Avcı'dan Mevlana Müzesi açıklaması

Nabi Avcı, Konya'da, Mevlana Müzesi gül bahçesinde gerçekleştirilen ek bina inşaatı için yapılan hafriyat çalışmaları sırasında kemik ve mezar kapak taşlarının bulunması üzerine durdurulan çalışmalarla ilgili bir soruyu da yanıtladı.

Mevlana Müzesi gül bahçesindeki ek bina inşaatı, hafriyat çalışmaları sırasında kemik ve mezar kapak taşları bulunması nedeniyle durduruldu. Bir programda konuyla gili soruları yanıtlayan Avcı, "gerekli tedbir alınacak" dedi.

"GEREKLİ TEDBİR ALINACAK"

Konuyla ilgili Konya Koruma Kurulu'nun nihai bir karar vereceğini vurgulayan Avcı, "Oranın asli hüviyetine uygun geleneklerimize ve inancımıza uygun bir biçimde muhafazası için gerekli tedbir alınacak. Alternatif yerler var. Daha evvelden Konya Büyükşehir Belediyesi'ne müze olarak yapılması düşünülen bu ek binanın şuanda çalışmaların durdurulduğu yerde değil de onun sağında daha uygun bir yerde ancak oranın da ön arkeolojik incelemesi yapıldıktan sonra yapılmasının uygun olacağını söyledik. Konya Büyükşehir Belediyesi de bu konulara duyarlı bir belediyemizdir. Ben onların bu konuda gerekli adımı atacaklarını, gerekli proje değişikliklerini geciktirmeden yerine getireceklerini biliyorum" diye konuştu.