“Kudüs ziyareti cihat ve ribattır”

“Kudüs ziyareti cihat ve ribattır”

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Din İşleri ve İslam Ülkeleri ile İlişkiler Müsteşarı Şeyh Mahmud Habbaş, Kudüs’ün ziyaretinin...

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Din İşleri ve İslam Ülkeleri ile İlişkiler Müsteşarı Şeyh Mahmud Habbaş, Kudüs’ün ziyaretinin cihat ve ribat (dini himaye) fazileti değerinde olduğunu söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Filistinli yöneticilerin de bulunduğu işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan devlet başkanlık sarayındaki camide cuma namazı kılındı.

Cuma hutbesini okuyan Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın Din İşleri ve İslam Ülkeleri ile İlişkiler Müsteşarı Şeyh Habbaş, Müslümanlara İsrail ile mücadele için Kudüs’e ziyaret çağrısında bulunarak, "Kudüs’e ziyaret, Mekke ve Medine’ye yapılan ziyaretten daha önemli bir gerekliliği arz ediyor." dedi.

Mekke ve Medine’nin hayat boyunca bir defa ziyaret edilmesinin yeterli olduğunu belirten Habbaş, “Kudüs ziyareti cihat ve ribattır.” ifadelerini kullandı.

Şeyh Habbaş, küresel güçlerin Kudüs’ün Allah tarafından belirlenen kimliğini değiştiremeyeceğini belirttiği hutbesinde, “Kudüs bize Hazreti Muhammed’in vasiyetidir ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Küresel güçler bizi yaptıkları komploya çekemeyeceklerdir.” şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :