Küba'nın Ankara Büyükelçisi Casals:

Küba'nın Ankara Büyükelçisi Casals:

"Kahramankazan'ın 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde Türkiye için oynadığı büyük rolün farkındayız"

ANKARA (AA) - Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, "Kahramankazan'ın 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde Türkiye için oynadığı büyük rolün farkındayız." dedi.

Casals, beraberindeki heyet ile Kahramankazan ilçesini ziyaret etti.

Kahramankazan Belediyesine geçerek, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile görüşen Casals ve beraberindekilere ilçeyi tanıtan bir sunum yapıldı.

Kahramankazan'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Casals, "Kahramankazan'ın 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde Türkiye için oynadığı büyük rolün farkındayız." diye konuştu.

Ertürk de, heyeti ağırlamaktan mutlu olduğunu belirtti.

"15 Temmuz'daki darbe girişiminin engellenmesinde önemli bir mücadele gösteren, bu uğurda 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan'ın belediye başkanı olarak sizleri ağırlamaktan onur duydum." ifadelerini kullanan Ertürk, ziyaretin iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin önünün açılmasına vesile olmasını diledi.

Ertürk, ziyaretin anısına heyettekilere el işi bakır kahve takımı hediye etti.

Casals ve beraberindekiler daha sonra Kahramankazan Belediyesi girişinde bulunan, 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede şehit olan güvenlik görevlileri anısına oluşturulan şehitler köşesini ziyaret etti.

İlçedeki yatırımları da yerinde inceleyen Casals, belediye tarafından yaptırılan, bu yıl özel sektöre devredilerek işletmeye açılması planlanan termal oteli gezdi.

Heyettekiler, otelin sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler