KTO Meclis Toplantısı yapıldı

KTO Meclis Toplantısı yapıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Eylül ayı Meclis Toplantısı yapıldı.KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Eylül ayı Meclis Toplantısı yapıldı.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'ndaki toplantı Meclis Başkanı Ömer Gülsoy başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Başkanlık Divanı ve Meclis üyeleri katıldı.

Hiçyılmaz, burada yaptığı konuşmada, ülke olarak, zor günlerden ve sıkıntılı bir süreçten geçilmekte olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşanan sıkıntılar nedeniyle üyelerimizin, tüccarlarımızın zor günler geçirdiği bir gerçektir. Üyelerimizin beklentilerinin karşılanması noktasında hükümetimizin önemli adımlar attığını görmekteyiz. Kredi kartları, konut kredileri ve tüketici kredileriyle ilgili kararlardan dolayı hükümetimize teşekkür ediyorum. Hükümetimizin aldığı önemli ekonomik kararların, ticaretin canlanmasına ve ekonomideki büyüme yönlü performansın artarak devam etmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Hiçyılmaz, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini hayretle karşıladıklarını ifade etti.

Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Hükümetimizin, ekonominin canlanması için aldığı kararlar başta olmak üzere, reel sektörün bu sıkıntılı ortamdan bir an evvel çıkılmasına yönelik görüşü ortada iken, Moody's'in tavrı ve icraatları manidardır. Yapılan bu değerlendirmeyi, Türkiye'nin uluslararası piyasalarda güven kaybetmesine yönelik girişimler olarak görmekteyiz. Uluslararası kuruluşların 15 Temmuz sonrasında takındığı tavır, dostane değildir. Bizler reel sektör temsilcileri olarak, bu kararların karşısındayız ve hükümetimizin atacağı her türlü adımı destekliyoruz. Moody's'in aldığı kararlarda haksızlık olduğu kanaatindeyiz."

Meclis Başkanı Ömer Gülsoy ise 15 Temmuz'da Türk milletinin tarih yazdığını bildirdi.

Gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmak için 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin canıyla ve kanıyla mücadele ettiğini kaydeden Gülsoy, Türkiye'nin gelecek 100 yılının kurtarıldığını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :