Kredi Kartı Aidatlarına Fahiş Zam! İşte Geri Alma Formülü

Kredi Kartı Aidatlarına Fahiş Zam! İşte Geri Alma Formülü

Bankalar kredi kartı aidatlarını yüzde 70'e kadar zam yaparak 1.500 TL'ye kadar yükseltti. Vatandaşlar isyan ederken, uzmanlar aidatların geri alınması için formül verdi.

Aidatlara Fahiş Zamlar Vatandaşı İsyan Ettirdi

Bankalar, bu yıl kredi kartı aidatlarına yüzde 70'e kadar zam yaparak 1.500 TL'ye kadar yükseltti. Bu fahiş zamlar vatandaşların tepkisine neden oldu. Tüketici Hakem Heyetleri ve tüketici derneklerine binlerce şikayet yağdı.

"Aidatların Tümden Kaldırılması Gerekiyor"

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, Türkiye'de 103 milyon aktif kredi kartı olduğunu ve bankaların bu kartlardan yılda 30 milyar TL'den fazla aidat geliri elde ettiğini söyledi. Küçük, "Aidatsız kredi kartlarını düştüğümüzde bu yıl vatandaşa 30 milyar TL'yi aşkın bir aidat çıkarılacak. Bize gelen şikayetlerinde 3'te 1'ini kart aidatı şikayetleri oluşturuyor. Bu aidatların tümüyle kaldırılması gerekiyor" dedi.

Küçük, bankaların alışverişlerden komisyon aldıklarını ve bu nedenle aidat almamaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca bankaların yasa gereği aidat artışı için onay almaları gerektiğini, ancak bunu uygulamadıklarını da belirtti.

Aidatlar Geri Nasıl Alınır?

Vatandaşlar, bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ya da tüketici hakem heyetlerine e-Devlet üzerinden başvurarak kredi kartı aidatlarını geri alabiliyor.

E-Devlet üzerinden başvuru için:

  • E-devlet sistemine şifre, internet bankacılığı, mobil imza gibi yöntemlerden biriyle giriş yapın.
  • Arama çubuğuna TUBİS (Tüketici Bilgi Sistemi) yazın.
  • Açılan sayfada "Şikayet/Başvuru" seçeneğini seçin.
  • Başvuru formunu doldurun ve gerekli belgeleri ekleyin.
  • Başvuruyu gönderin.

Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvuru için 1 yıl süre bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.