KOTO Başkanı Özdağ:

KOTO Başkanı Özdağ:

"Yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarımızı (İDEV) 4 günde 41 bin 258 kişi ziyaret ederken, 20 milyon liradan fazla ticaret hacmi sağlandı"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, bu yıl ikincisi düzenlenen Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı'nı (İDEV) 41 bin 258 kişinin ziyaret ettiğini, 20 milyon liradan fazla ticaret hacmi sağlandığını bildirdi.

Özdağ, KOTO Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde 3-6 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen İDEV Fuarı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kocaeli'nin bir turizm, fuar ve kongre merkezi haline gelmesi vizyonu kapsamında KOTO olarak ciddi adımlar attıklarını vurgulayan Özdağ, geçmiş dönemde gerçekleştirdikleri İDEV, İNTEMAK, DOMİF ve SANTEK fuarlarının bu çalışmaların başlıcaları olduğunu söyledi.

Özdağ, bu yıl ikincisini düzenledikleri İDEV Fuarı'nda Doğu Marmara'daki 5 ilde gelinlik, düğün salonu, organizasyon, inşaat, mobilya, züccaciye ve beyaz eşya gibi 30 farklı sektörde faaliyet gösteren 153 firmanın yer aldığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarımızı 4 günde 41 bin 258 kişi ziyaret ederken, 20 milyon liradan fazla ticaret hacmi sağlandı. Fuarın ikinci günü gerçekleştirdiğimiz Polonya ülke bilgilendirme toplantısına 70 iş adamı katıldı. Endonezya ve Polonya heyetini fuar alanımızda KOÜ Teknopark'ta faaliyet gösteren firmaların sahipleriyle bir araya getirdik.

Yine, Katar ve Kuveyt'ten 20 kişilik yatırımcı heyeti konuğumuz oldu. Heyet, fuardaki özellikle konut stantlarını gezerek projeler hakkında bilgi aldı. Daha sonra kentteki hastaneleri gezen heyet, Kocaeli'nin sağlık turizmi potansiyeli hakkında bilgilendirildi."

Gelecek süreçte SANTEK ve İNTEMAK fuarlarını düzenleyeceklerini dile getiren Özdağ, vatandaşlardan destek beklediklerini sözlerine ekledi.

KOTO Başkanı Özdağ:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :