Kortların "engelli yıldızları" hedefi büyüttü

Kortların "engelli yıldızları" hedefi büyüttü

TBESF Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı Başantrenörü Ayhan Çelik: - "Şu anda aktif oyuncu sayımız 60'a ulaşırken, toplam oyuncu sayımız 100'ü geçmiş durumda. Biz bu branşta çok iddialıyız, 2020 Paralimpik Oyunları'na en az 4-5 oyuncuyla gitmek istiyo

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımının "engelli yıldızları", Türkiye'nin her bölgesinden başarılı sporcularla, tenis kortlarda mücadele ediyor.

TBESF Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı Başantrenörü Ayhan Çelik, Bodrum'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik kurul ve antrenörlerle, tenis branşındaki oyuncu sayısının daha da çoğalmasını istediklerini söyledi.

Türkiye'nin her ilinde spor yapmayan engelli bireylere ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Çelik, "Bunun meyvelerini almaya başladık. Sportif faaliyetleri az olan Şırnak'tan bile oyuncu çıkarmaya başladık. Bunun gibi diğer illerde de bu şekilde. Her yıl klasman turnuvaları ve Türkiye şampiyonasını yapıyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TBESF işbirliğinde yurt dışında uluslararası turnuvalara katıldıklarını anlatan Çelik, 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek paralimpik oyunlarına katılmak için puan toplamaya çalıştıklarını aktardı.

Çelik, Tekerlekli Sandalye Tenis Junior takımının 27 Mayıs-4 Haziran'da Hollanda'da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılacağını kaydetti.


- "Paralimpik oyunlara en az 4-5 oyuncu"


Hem kadın hem de erkek sporcuların başarı oranlarının her geçen gün yükseldiğine vurgu yapan Çelik, şöyle konuştu:

"Kadın ve erkek oyuncularımızda büyük çıkışlar var. Junior sıkıntısı çekiyorduk, ancak son bir yıldır bu konuda da başarı gelmeye başladı. Bunun meyvesini de dünya şampiyonasına katılarak alıyoruz. Şu anda aktif oyuncu sayımız 60'a ulaşırken, toplam oyuncu sayımız 100'ü geçmiş durumda. Biz bu branşta çok iddialıyız, 2020 Paralimpik Oyunları'na en az 4-5 oyuncuyla gitmek istiyoruz. Hedefimiz oradan madalyayla dönmek. Dünya şampiyonası ve olimpiyatlar oldukça büyük organizasyonlar. Zahmetli bir branş, zor bir spor yapıyoruz. Tekerlekli sandalye ile zor olmasına rağmen biz başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu başarılar bize yetmiyor, biz dünya şampiyonluğu ve olimpiyat şampiyonluğu için çalışacağız."


- Hasan Barın: "Hedefim, Şırnak'ın adını duyurmak"


2004 yılında yakalandığı kemik kanseri nedeniyle iki bacağı kesilen Şırnaklı Hasan Barın da bu spora yeni başlayanlardan. Engellilere verilen destekten dolayı yetkililere teşekkür eden Hasan, "Bu tür spor branşlarıyla engelliler yavaş yavaş artık evden çıkacak. Ben yeni başladım. Antrenörüm Hüseyin Boğa sayesinde bu sporu öğreniyorum. Hedefim Şırnak'ın adını duyurmak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :