Körfez ülkelerinden 35 iş adamı ve yatırımcı Ordu'da

Körfez ülkelerinden 35 iş adamı ve yatırımcı Ordu'da

Vali Yavuz:- "Ordu yatırım yapmak için cazip illerimizden birisi. Umarım bu ziyaret vesilesiyle önemli ticari ve ekonomik iş birlikleri ve yatırım fırsatları doğar"

ORDU (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "2. Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri (MENA) Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi" programı kapsamında, Körfez ülkelerinden 35 iş adamı ve yatırımcı Ordu'ya geldi.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu başkanlığında Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret eden Arap yatırımcılar, Yavuz ile görüş alışverişinde bulundu.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Körfez ülkelerinden gelen yatırımcı iş adamlarını ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Müslümanlar arasındaki ilişkilerin sadece siyasi boyutta kalmaması, ekonomik ilişkilerin de geliştirilmesinin önemine işaret eden Yavuz, "Dolayısıyla bu iş birliklerinin Müslümanları genel anlamda kalkındıracağını ve refah seviyesinin artacağını düşünüyorum çünkü Ortadoğu'da artan şiddet ve Müslümanların katledilmesi bizi ziyadesiyle rahatsız ediyor ve üzüyor." dedi.

Vali Yavuz, bundan dolayı iş birliğine ihtiyaç duyduklarını dile getirerek, "Eğer bu birlikteliğimizi pekiştiremezsek, güçlendiremezsek de korkarım ki bu şiddet ve zulüm birçok ülkeyi etkisi altına alacaktır. Bu nedenle de biz Karadeniz Bölgesi olarak Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerimizi güçlü tutmak istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin 15 yılda 3,5 katrilyonluk bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini vurgulayan Vali Yavuz, özellikle Müslüman iş adamları için Türkiye'nin eşsiz bir yatırım fırsatı olduğunu söyledi.

Vali Yavuz, iş adamlarına Ordu'da yatırım yapmaları çağrısında bulunarak, kentin yatırım yapmak için cazip illerden biri olduğunu, bu ziyaret vesilesiyle önemli ticari ve ekonomik iş birlikleri ve yatırım fırsatlarının doğmasını umduğunu sözlerine ekledi.

Arap yatırımcı ve iş adamları daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı ziyaret etti.

Yılmaz, belediye olarak yatırımcılara her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesinin de yatırımlarıyla son yıllarda özellikle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelen Ordu'nun, Arapların da ilgisini çekmeye başladığını söyledi.

İş adamları son olarak Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Ordulu iş adamlarıyla ikili görüşmelerde bulundu.














AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :