Köpek yavrularına esnaf sahip çıktı

Köpek yavrularına esnaf sahip çıktı

Kayseri'de sahipsiz 11 köpek yavrusuna bakan esnaf yetkili kurumlardan yardım bekliyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde anneleri telef olduğu tahmin edilen sahipsiz 11 köpek yavrusuna esnaf  sahip çıktı.

İlçede esnaflık yapan Fatih Demirkol ve Yıldız Eroğlu, sabah saatlerinde işe geldiklerinde dükkanlarının yakınında sahipsiz 11 köpek yavrusu gördü. Demirkol ve Eroğlu, iş yerlerine yakın bir bölgede telef olan dişi köpeğe ait olduğunu düşündükleri yavruları, ​yaptıkları derme çatma bir kulübeye aldı. Esnaf, köpek yavrularını yaklaşık 1,5 aydır süt, ekmek ve tavuk kırıntılarıyla besliyor.

Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu minikleri ilk bulduğumda gözleri kapalıydı. Havaların soğumasıyla bakımda güçlük çekiyoruz" dedi.

Yavrulardan birinin cinsinin diğerlerinden farklı olduğunu ve bunu anlayamadıklarını belirten Demirkol, "Yetkililerden yardım bekliyoruz. Belediyeyi aradık, zabıta ekipleri geldi fakat köpekleri çok küçük olduklarından dolayı alamayacaklarını ve barınağa götüremeyeceklerini söylediler. Daha sonra kaymakamlığı aradık, cevap bekliyoruz" diye konuştu.

Yıldız Eroğlu da vatandaşlardan ve yetkili kurumlardan yardım beklediklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı