Konya'ya sonik patlama uyarısı: Korkmayın!

Konya'ya sonik patlama uyarısı: Korkmayın!

Konya'da 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı koordinesinde düzenlenen Millî Anadolu Kartalı Tatbikatı başladı. Valilik, vatandaşlara ses üstü hıza ulaşan savaş uçaklarının neden olabileceği patlama benzeri sesler konusunda uyarıda bulundu.

Konya, Millî Anadolu Kartalı Tatbikatı ile önemli bir eğitime ev sahipliği yapıyor. 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşen Millî Anadolu Kartalı-2024/1 Eğitimi, 15 Nisan'da başladı ve 26 Nisan'a kadar devam edecek. Ancak, bu eğitim sırasında vatandaşlar üzerinde endişe yaratabilecek sonik patlama seslerine dikkat çekildi.

sonic.jpg

Konya Valiliği, vatandaşları olası patlama benzeri sesler konusunda bilgilendirdi. Savaş uçaklarının tatbikattaki görevleri nedeniyle ses üstü hıza ulaşabileceği ve bunun sonucunda patlama seslerinin duyulabileceği belirtildi. Bu durumun, geçmişte yaşanan benzer tatbikatlarda da karşılaşılan bir durum olduğuna dikkat çekildi.

Sonik patlamalar, bir nesnenin havada ses hızından daha hızlı hareket etmesi sonucu oluşan şok dalgalarıyla ilişkilendirilir. Bu sesler, insan kulağına patlama veya gök gürlemesi gibi gelebilir ve yüksek miktarda ses enerjisi üretir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.