Konya'ya sis ve yağmur geliyor, ufukta kar da göründü

Konya'ya sis ve yağmur geliyor, ufukta kar da göründü

Konya'da kurak kış mevsimi sona eriyor! Yarın sabahtan itibaren sis ve yağmur etkisini gösterecek. Önümüzdeki hafta ise kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji İşleri'nin tahminlerine göre Konya'ya yağmur ve kar geliyor. Kurak bir kış mevsimi geçiren Konya'da önce sis, ardından yağmur bekleniyor. Sıcak havaların daha sonra kaldığı yerden devam edeceği tahminler arasında yer aldı. Ayrıca Konya'da önümüzdeki hafta kar yağışı bekleniyor.

01-konya-01-mart-hava-durumu.jpg

Sürücülere Dikkat Uyarısı:

Kentin havasını kaplayacak olan kalın bir nem tabakası Cuma gününün ilk saatlerinden itibaren etkisini gösterecek. Mesai saatinin hemen öncesinde de yoğun olması beklenen sis olayının ardından Konya'da hava sıcaklığının bu saatlerde 5 derece civarında olması tahminler arasında. Gün içinde hava sıcaklıklarının 16 dereceye kadar çıkması da beklentiler arasında yerini aldı.

02-konya-02-mart-hava-durumu.jpg

Yağmur Geliyor:

Konya'da 02 Mart Cumartesi günü ise yağmur bekleniyor. Bölgesel olarak beklenen yağmur olaylarının öğle saatlerine doğru Konya şehir merkezinde de etkisini göstereceği bildirildi.

03-konya-03-mart-hava-durumu.jpg

Yağmur İki Gün Sürecek:

Tahminler yağmurun 03 Mart Pazar günü de devam edeceği yönünde. Hava sıcaklığının 4 ila 12 derece arasında olması bekleniyor.

Pazartesi Hava Kapalı:

Pazartesi günü ise Konya'da kapalı bir hava bekleniyor. Hava sıcaklığının 2-14 derece arasında değişeceği bildirildi.

04-05-mart-2024-konya-hava-durumu-kar-yagisi.jpg

Konya'da Kar Kendini Yine Gösterdi:

Bu yağışların ardından Konya'da 5 Mart Çarşamba gününden itibaren kar yağışı bekleniyor. Bazı yabancı kaynaklara göre Konya'da hava bu tarihten sonra soğuyacak ve 5 gün boyunca hava sıcaklığının oldukça düşük seviyelere inmesi bekleniyor.

konya-hava-durumu-5-gunluk-29-subat-2024.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.