Konya'ya kış geri geliyor

Konya'ya kış geri geliyor

Konya'da Mart ayının ortalarında kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji haritalarına göre, 24-25 ve 26 Mart tarihleri arasında etkili olması beklenen kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının da eksi değerlere inmesi öngörülüyor.

Kar Yağışı Konya'yı Beyaz Örtüye Bürüyecek

23-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Kar yağışının kentin tamamında etkili olması ve yoğun bir örtü şeklinde yağması bekleniyor. Bu durum, Konya'da kış mevsiminin geri döndüğünün bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

24-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Don Tehlikesi Kapıda

Konya Valiliği tarafından yapılan uyarıya göre, kar yağışının ardından soğuyacak havayla birlikte tomurcuklanan ağaçlar ve birçok alanda ekili araziler don tehlikesi altına girecek.

25-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Hava Sıcaklıkları Eksi Değerlere İnecek

Kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının da eksi değerlere inmesi bekleniyor. Bu durum, Konya'da kış mevsiminin daha da sertleşmesine neden olacak.

26-mart-2024-konya-hava-durumu.jpg

Yetkililerden Uyarı

Konya Valiliği, vatandaşları kar yağışı ve soğuk hava ile ilgili dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşların, kar yağışı ve soğuk havadan etkilenmemek için gerekli önlemleri almaları istendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.