Konya'ya kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'nin tahminleri biraz gecikmeli gerçekleşecek gibi

Konya'ya kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'nin tahminleri biraz gecikmeli gerçekleşecek gibi

Konya Meteoroloji'nin tahminlerine odaklandı. Geçtiğimiz günlerde uyarılarını yineleyen Meteoroloji, Konya'ya 17 Mart sabah erken saatlerden itibaren kar yağışı görüleceğini bildirmişti. Son gelen bilgilere göre kar yağışının saati değişti.

Uzatmalı kış mevsimi yaşayan Konya'ya Mart ayının ortalarında kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji İşleri geçtiğimiz günlerde yayınladığı uyarılarda kar yağışı, yüksek hızda rüzgar ve düşük sıcaklık gibi konularda bilgilendirme yapmıştı.

Bugün sabah saat 06:00'dan itibaren gelmesi beklenen kar yağışı ise biraz gecikmeli gelecek gibi görünüyor. Son yayınlanan meteorolojik haritalarda kar yağışının gün ortasından itibaren etkili olması beklendiği görüldü.

Kar yağışının akşam saatlerinde şehrin güney kesimlerinde yüksek etkide olması bekleniyor.

Yarın için kar yağışının beklenmediği Konya'da yine 18 Mart akşamı sıcaklığın eksi değerlerde kendini göstereceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ NE DEMİŞTİ?

17 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenen bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) 17 Mart 2022 Perşembe, 18 Mart 2022 Cuma ve 20 Mart 2022 Pazar günleri aralıklarla kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği; hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği bekleniyor.

Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.