Konyaspor’da defans sorunsalı! Başakşehir mücadelesinde stoperde kim oynayacak?

Konyaspor’da defans sorunsalı! Başakşehir mücadelesinde stoperde kim oynayacak?

Sezonun ilk haftasında oynanan Sivasspor mücadelesinden 2 gün sonra hayatını kaybeden Ahmet Çalık’tan sonra Konyaspor bir türlü toparlanamıyor. Kupadan elenen yeşil beyazlılar ligde de kan kaybını sürdürüyor. Kapıda ise defans sorunsalı bekliyor.

Süper Lig’in 26’ncı hafta mücadelesinde rakibi Kasımpaşa’yla kıyasıya bir mücadele sergileyen Konyaspor, aldığı beraberlikle şampiyonluk yolunda önemli bir yara aldı.

GOLLER TAMAM DEFANSTA SORUN VAR

Türkiye Kupası’nda oynanan Karagümrük mücadelesinde olduğu gibi Kasımpaşa mücadelesinde de 4-4 beraberlik çıkaran Konyaspor’da gol yollarında önemli bir sorun görünmüyor. Rakiplerine yüklendiği anlarda gol bulabilen Konyaspor’un defans hattında önemli sorunlar bulunuyor.

Trafik kazasında yaşamını yitiren Ahmet Çalık’ın ardından kalesinde çok gol görmeye başlayan, özellikle ofansif takımlara çok pozisyon veren yeşil beyazlılarda ertelenen Başakşehir mücadelesi öncesinde yine bu eksik kendini hissettirdi.

ABDÜLKERİM TAMAM, SAĞ KANAT ESNİYOR

Defans hattının önemli ikilisi Abdülkerim’in oynadığı mevkide herhangi büyük bir sorun görünmüyor. Kanat oyuncularının gecikmediği takdirde Konyaspor’un sol kanadından gol atmak rakipler için bir rüya gibi görünüyor. Ancak diğer kanatta konu ciddi sorun teşkil ediyor.

HAKEMİN KONYASPOR’A HAKSIZ KARTI ZORA SOKTU

Sezonun özellikle ikinci devresinin son 3 maçında Konyaspor’a zorluk üstüne zorluk çıkarmaktan geri durmayan hakemler Kasımpaşa maçında da yeşil beyazlıları doğradı.

Kenar yönetiminin önemli ismi Teknik Direktör İlhan Palut’a bile kırmızı kart göstermekten kendini alıkoyamayan hakemler Konyaspor’un hakkını yemeye de devam ediyor.

Kasımpaşa mücadelesinde rakibine müdahale etmediği halde Abdülkerim Bardakçı’ya sarı kart gösteren hakem Ümit Öztürk, defans hattında zaten sorunlar yaşayan Konyaspor’u ateşe attı.

KONYASPOR BAŞAKŞEHİR MAÇINDA DEFANS ALTERNATİFLERİ

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, yaptığı açıklamada takımdaki eksiklere dikkat çekerek Ahmet Çalık’ın vefatından bu yana farklı alternatifleri denediklerini ifade etmişti. Palut, defansta özel olarak Musa Çağıran’ı denediklerini ayrıca Marin Anicic’in de geçirdiği sakatlık ve arkasından hastalıktan ötürü takımla uzun süre çalışmadığını söyledi.

Abdülkerim Bardakçı’nın cezalı duruma düşmesiyle defans hattında kimin oynayacağı merak konusu olurken Konyaspor, belki de bu sezonun en merak edilen kadrosuyla önemli bir mücadeleye çıkacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum