Konyaspor'a yazık oldu

Konyaspor'a yazık oldu

Atiker Konyaspor, evinde konuk ettiği Fenerbahçe’ye hatalı hakem kararlarının ön plana çıktığı maçta 1-0 mağlup olarak haftayı puansız kapadı

Spor Toto Süper Lig’in 8. hafta kapanış maçında Atiker Konyaspor, ligde kötü günler geçiren Fenerbahçe’yi konuk etti. Maça Ali Çamdalı ve Jagos Vukovic’ten yoksun çıkan ekibimiz, karşılaşma boyunca rakip kaleye gitmekte zorluk çekti. Kartal’ı yıkan tek gol ise 25. dakikada penaltı atışını gole çeviren Emenike’den geldi. Aykut Kocaman ve talebeleri, aldığı kritik mağlubiyetle haftayı 10 puanla 9. sırada noktaladı.

KADRODA 4 DEĞİŞİKLİK
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda oynadıkları Braga maçının ilk 11'ine göre takımını 4 değişiklikle sahaya sürdü.Tecrübeli teknik adam, Braga maçının ilk 11'inde yer alan Milosevic, Bajic ve sakatlığı bulunan Vukovic'in yerine Abdülkerim Bardakçı, Rangelov ve Halil İbrahim Sönmez'i ilk 11'e dahil etti. Kocaman, sarı kart cezalısı olan Ali Çamdalı'nın yerine ise Jonsson'a forma verdi.

EMENİKE KURAL ÇİĞNEDİ
Bu sezon uygulanmaya başlanan yeni kurula göre penaltılarda oyuncular kaleciyi yanıltamıyor. Ancak bu kuralı Emenike dinlemedi. Konyaspor - Fenerbahçe maçında konuk ekibin kazandığı penaltı atışında Emenike, penaltıdan önce duraksadı ve kaleci Serkan'ı yanılttı. Bu duruma penaltı sonrası Serkan Kırıntılı itiraz etse de hakem Bülent Yıldırım atışı tekrarlatmadı. Konyasporlu taraftarlar bu duruma tepki gösterdi. Penaltıyı atacak oyuncu koşusunu yapıp topa vurmadan duraklarsa penaltı kararı iptal edilecek ve top rakibe endirekt serbest vuruşla verilecek.

EN SON 14 AY ÖNCE YENİLMİŞTİK
Atiker Konyaspor, Fenerbahçe’ye yenilerek çok uzun bir aradan sonra mağlup oldu. Yeşil-beyazlı ekip, Süper Lig’de tam 18 maç sonra evinde mağlup oldu. Anadolu Kartalı tam 14 ay sonra taraftarının önünde yenilgiyle tanıştı. Atiker Konyaspor, Fenerbahçe maçından önce en son geçtiğimiz sezonun 3.haftasında 29 Ağustos 2015’te oynadığı Galatasaray maçında mağlup olmuştu.

BAŞKANDAN VERYANSIN
Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, 1-0 mağlup oldukları Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu. Şan, hakemlere tepki gösterdi. Şan, karşılaşma sonrası şu açıklamaları yaptı: "Maç şöyle hatırlanacak: Maçın orta hakemi kime penaltı çalabiliyor, kime çalamıyor. Bize penaltı çalınıyorsa, o pozisyonda da penaltı çalınması gerekiyordu. Yine klasik bir gece yaşandı. Penaltının rengi olmaz. Sene 2016, 2017 fark etmez. Merkez Hakem Kurulu araştırsın. 9 kusurlu hareket her takıma aynı uygulanmalıdır."

‘PENALTIMIZ VERİLMEDİ’
Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, ''Fenerbahçe için lig yarışında var olabilme maçıydı. İlk 25-30 dakika üstünlük sağlamaya çalışacaklardı. Böyle de oldu. Penaltıya kadar iyiydik ama onlar geri çekilince aşabilmek kolay olmadı. İkinci yarıda da topu ceza sahasına sokamadık. Penaltı pozisyonları ortada... Bu takımlar güçlü takımlar, bırakın bizi güçleriyle yensinler. Zaten yenerler yani. Penaltı pozisyonumuz çok net gözüküyor ama verilmiyor işte" ifadelerini kullandı.