Konyaspor öne geçti Başakşehir 12 kişiyle maçı kopardı

Konyaspor öne geçti Başakşehir 12 kişiyle maçı kopardı

Süper Lig'in 23. haftasında ligin önemli ekiplerinden Başakşehir'i ağırlayan Konyaspor, mutlak kazanma parolasıyla çıktığı mücadelede öne geçtiği maçı 2-3 kaybetti.

Ligde zor günler yaşayan Konyaspor, düşme hattından çıkmak için mücadele verdiği haftada Başakşehir'i ağırladı. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'ye mağlup olan Başakşehir'in disiplinli oyununa aynı şekilde karşılık veren yeşil beyazlılar sahadan boynu bükük ayrılmaktan kurtulamadı.

Konyaspor'un yeni transferlerinden Filip Damjanovic de ilk onbirde yer aldı.

Yine yeni transferlerden Alassane Ndao, Emmanuel Boateng, Jakub Stowik ime Valon Ethemi de yedek kulübesinde maçı seyretti.

konyaspor-yeni-transferi.jpg

Uzun bir sakatlık süreci yaşayan Muhammet Demir de Başakşehir mücadelesinde yedekler arasında yerini aldı.

luka-prip-golu-sevdi.jpg

PRIP GOLÜ SEVDİ

8. dakikada Cicaldau'nun kazandığı topla ilerleyen Cikalleshi, pasını Luka Prip'e verdi. Prip, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

13. dakikada topu direkte patlayan Konyaspor, 14. dakikada kurduğu baskının karşılığını aldı ve yine Prip'in ayağından bulduğu golle durumu 2-0'a getirdi.

konyaspor-deniz-ertas.jpg

DENİZ YİNE SAHNEDE

16. dakikada Başakşehirli Deniz Türüç'ün yaptığı ters ortada Konyaspor kalecisi Deniz, güzel bir kurtarışa imza atarak skorun korunmasını sağladı.

AYKUT KOCAMAN GÜNLERİNDEN ESİNTİ

İlk yarı özelinde Konyaspor'un kararlılıkla kullandığı katı defans Başakşehir'in usta gol ayaklarına geçit vermedi. Aykut Kocaman dönemi günlerinden esintiler gösteren Konyaspor'un bu hali taraftardan tam not aldı.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Türkiye'nin en büyük stadlarından birine sahip olan Konya'da maça ilgi çok azdı. Resmi rakamlara göre 7661 biletli seyirci maçı seyretti.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve Konyaspor, devreye 2-0 önde girdi.

62'DE HAKEM SAÇMALADI

62. dakikada topla birlikte ceza sahasına giren Moreno çizgiye kadar topu taşıdı. Orta yapmaya hazırlanan Moreno'ya Leo Duarte müdahale etti. Top Başakşehirli Duarte'den dışarı çıkmasına rağmen hakem Alper Akarsu, topun Moreno'dan çıktığını söyledi. Pozisyon sonrası VAR da uyarı yapmadı.

konyaspor-verilmeyen-korner.jpg

PENALTI DOĞRU ÖNCESİNE BAKILMADI

63. dakikada Konyaspor'un verilmeyen korner atışı sonrası Başakşehirli Emirhan, ceza sahası içine topla birlikte girdi. Ona müdahaleyi Metehan yaptı. VAR odası hakem Alper Akarsu'yu uyardı. VAR monitörüne koşan hakem Akarsu, penaltı kararı verdi. Penaltıyı Piontek kullandı ve mücadelede skor 2-1'e geldi.

penalti-dogru.jpg

ETHEMİ İLK KEZ

İkinci yarıya kontrollü başlayan Konyaspor'da yeni transfer Valon Ethemi, Marlos Moreno'nun yerine 67. dakikada oyuna girdi.

PENALTI GÜME GİTTİ

75. dakikada kullanılan korner atışında top Başakşehirli oyuncunun eline çarptı. Hakem oyunu devam ettirirken VAR Odası da Alper Akarsu'yu uyarmadı.

YUNUS TEL TEL DÖKÜLDÜ

67'de Ethemi'yle birlikte oyuna giren Yunus Mallı, yerine girdiği Cikalleshi'yi arattı. Etkisiz ve güçsüz duruşuyla dikkat çeken Yunus, ikili mücadelelerde ayakta kalamadı.

NDAO DA SAHADA

Konyaspor'un yeni transferlerinden Ndao, 77'de Prip'in yerine oyuna girerek ilk kez forma giydi.

BAŞAK GOLÜ BULDU

79'da Deniz Türüç'ün ortasına Piontek kafayı vurdu ve durum 2-2'ye geldi.

korner-verdi.jpg

HAKEM SAÇMALIKLARI

82'de Başakşehir tarafından kullanılan korner atışına kafayı Başakşehirli Josef vurdu ve topu dışarı attı. Hakem Alper Akarsu korner kararı verdi.

KONYASPOR UZATMADA YIKILDI

2-0 öne geçen Konyaspor, üstünlüğünü koruyamadı ve 90+2'de 3-2 geriye düştü.

puan-durumu.jpg

Konyaspor, aldığı bu skorla 21 puanda kalarak tehlikeli bölgeden çıkamadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum