Konyaspor 'CAN' buldu

Konyaspor 'CAN' buldu

Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Konyaspor, 27. hafta mücadelesinde saha ve seyircisi önünde Hatayspor'la karşı karşıya geldi. Konyaspor, Uğurcan ve Oğulcan'ın golleriyle 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Ligde kalmak için son şanslarını kullanan Konyaspor, kendi saha ve seyircisi önünde Hatayspor'u ağırladı. Düşme hattındaki rakiplerinden Gaziantepspor'un da kaybettiği haftada Konyaspor, Hatayspor'u 2-0 yenmeyi başardı ve kendini kritik bölgeden yukarı attı.

Yeşil beyazlılar bu zor karşılaşmaya Slowik, Ahmet Oğuz, Hadebe, Damjonovic, Guilherme, Soner, Nzonzi, Prip, Oğulcan, Ndao, Cikalleshi onbiriyle başladı.

k1.jpg

İLK YARIDA KONYASPOR ÜSTÜNLÜĞÜ

Karşılaşmanın ilk yarısında Konyaspor'un üstünlüğü vardı. Son oynanan Beşiktaş maçında olduğu gibi bu maçta da Konyaspor'un topa sahip olma istatistiği göze çarptı.

Rakibine pozisyon vermemek için mücadele veren Konyaspor'un gol yollarındaki tıkanıklığı yine göze çarpan detaylardan oldu. Özellikle son vuruşlardaki beceriksizlik adeta bir hastalık gibi ileri uç hattının üstüne yapıştı.

k2.jpg

Yeşil beyazlılar buldukları pozisyonları değerlendiremedi. Hatayspor'un attığı gol ise ofsayt nedeniyle iptal edildi.

İlk yarıda gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdi.

İKİNCİ YARIDA BAMBAŞKA BİR KONYASPOR

Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, maçın ikinci yarısına 2 değişiklikle başladı.

Ahmet Oğuz ve Louka Prip'i oyundan alan Omerovic, Uğurcan Yazğılı ve Valon Ethemi'yi oyuna kattı.

k3.jpg

4 DAKİKADA 2 GOL

Mücadelenin ikinci yarısında adeta fırtına gibi esmeye başlayan Konyaspor 4 dakikada 2 gol kaydetti.

İkinci yarıda oyuna dahil olan Uğurcan Yazğılı, mücadelenin 52. dakikasında Guilherme'nin asistini gole çevirmeyi başardı. (1-0)

56. dakikada ise Oğulcan Ülgün rakip ağları havalandırdı. Golün asisti, yine ikinci yarıda dahil olan Valon Ethemi'den. (2-0)

k4.jpg

Mücadele Konyaspor'un 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Konyaspor aldığı bu galibiyetle puanını 28'e çıkardı ve ligde kalma umutlarını artırdı.

TARAFTAR ALKIŞI ALDI

Takımlarını desteklemek için tribünleri dolduran taraftarlar maç boyunca desteklerini kesmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.